Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια η χρήση χημικών όπλων

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια η χρήση χημικών όπλων
Σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων και συμφωνιών χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ την επίθεση στο Σάλσμπερι 
Ως «απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ τη χρήση των χημικών όπλων, δήλωσε σήμερα (15/3/2018) ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, αναφερθείς στη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα στο Σάλσμπερι του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όπως τόνισε ο Stoltenberg κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, για την ετήσια έκθεση απολογισμού της Συμμαχίας το 2017, οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζουν «σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων και συμφωνιών» την επίθεση στο Σάλσμπερι και παράλληλα καλούν τη Ρωσία να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά, από τη σύσταση του ΝΑΤΟ, που γίνεται επίθεση σε χώρα της Συμμαχίας με χρήση νευροτοξικού παράγοντα.
«Πρόκειται για την πιο τοξική ουσία που έχει ποτέ αναπτυχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η Ρωσία είναι ο γείτονάς μας και η απόφαση να μπει σε μια αντιπαράθεση θα είναι δική της», προειδοποίησε ο Stoltenberg.
«Δεν θέλουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεν θέλουμε να έλθουμε σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών, διότι είναι ακριβό, επικίνδυνο και προς το συμφέρον κανενός», πρόσθεσε.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η επίθεση στο Σάλσμπερι είναι «ένα απερίσκεπτο μοτίβο της ρωσικής συμπεριφοράς εδώ και πολλά χρόνια».
Όπως διευκρίνισε, αυτή η συμπεριφορά περιλαμβάνει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και τη στρατιωτική υποστήριξη στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
Ο Stoltenberg τόνισε ότι η προσέγγιση του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία «παραμένει σταθερή, αμυντική και αναλογική», προσθέτοντας ότι η Συμμαχία συνεχίζει να επιδιώκει έναν ουσιαστικό διάλογο με τη Ρωσία, ο οποίος αν και «δύσκολος» ήταν πάντα «ζωτικής σημασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης