Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέες χρηματοδοτήσεις έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα προωθεί η ΕΤΕπ – Στα 209 εκατ. ευρώ το ποσό που διέθεσε πέρυσι

Νέες χρηματοδοτήσεις έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα προωθεί η ΕΤΕπ – Στα 209 εκατ. ευρώ το ποσό που διέθεσε πέρυσι
Το 2017 η ΕΤΕπ έδωσε το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση projects της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της Τέρνα Ενεργειακή
Συνεχίζεται και το 2018 η ροή χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στον ελληνικό τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας έδωσε χθες (15/3) το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση με 8 δισ. ευρώ σε μια σειρά έργων διαφόρων τομέων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου.
Μέσα στα έργα αυτά εντάσσονται και δύο νέοι αιολικοί σταθμοί στη Βόρεια Ελλάδα και την Αυστρία, που θα παράγουν πάνω από 74 MW καθαρής ενέργειας.
Πρόκειται για νέα χρηματοδότηση που δείχνει και την εμπιστοσύνη της ΕΤΕπ στον ελληνικό τομέα των ΑΠΕ, καθώς μόλις στο τέλος του 2017 ενέκρινε τη δανειοδότηση της θυγατρικής της ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες με το ποσό των 85 εκατ. ευρώ που αφορά 18 έργα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η κατασκευή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 μήνες και η ένταξή τους στο σύστημα θα αυξήσει την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ κατά 90 MW.
Αφορά τη δημιουργία μικρών αιολικών πάρκων σε νησιά (Κεφαλλονιά, Χίο, Λέσβο, Κρήτη, Μύκονο, Σάμο, Εύβοια, Λήμνο, Κάρπαθο, Ικαρία, Τήνο και Ψαρά), καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.
Προβλέπεται επίσης να εκσυγχρονιστούν υφιστάμενα αιολικά πάρκα που λειτουργούν περισσότερα από 25 χρόνια, καθώς επίσης δύο υδροηλεκτρικά που βρίσκονται στον Λούρο στην περιοχή της Άρτας και στο Βέρμιο στη Βόρεια Ελλάδα.
Νέοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί θα κατασκευαστούν στις περιοχές Σμοκόβου και Μακρυχωρίου στην κεντρική Ελλάδα.

Χρηματοδότηση επενδύσεων του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα

Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο του 2017 η έγκριση της χρηματοδότησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από την ΕΤΕπ με το ποσό των 24 εκατ. ευρώ για τρία αιολικά πάρκα στη Βοιωτία συνολικής ισχύος 48,6 MW.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 η ΕΤΕπ διέθεσε το ποσό - ρεκόρ των 2,5 δισ. ευρώ για επενδύσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, το υψηλότερο ποσό που διέθεσε στα 55 χρόνια δραστηριότητάς της στη χώρα.
Ειδικότερα, η χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα περιλάμβανε τη χορήγηση νέων δανείων για υποδομές ενέργειας, μεταφορών - τηλεπικοινωνιών και για έργα αστικής ανάπτυξης, καθώς και την παροχή εξειδικευμένης χρηματοδοτικής στήριξης προς ελληνικές επιχειρήσεις.
Από το συνολικό ποσό των 2,5 δις. ευρώ, τα 209 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικούς σταθμούς και έργα ενεργειακής απόδοσης στην Ελλάδα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης