Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,9% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,9% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018
Οι εισαγωγές της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο του 2018 αναμένεται να αυξηθούν κατά +17,1%
Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με σημερινή (16/3) έρευνα του προκτορείου Reuters, με την άνοδο ωστόσο να σημειώνει επιβράδυνση λόγω των εορτασμών του Σεληνιακού Νέου Έτους στην Ασία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους 19 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν, οι εξαγωγές της χώρας αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά +1,9% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, μετά την σημαντική άνοδο της τάξεως του +12,3% που κατέγραψαν τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της χώρας αναμένεται να αυξηθούν κατά +17,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που το εμπορικό ισοζύγιο είναι πιθανό να διαμορφωθεί στα 99,6 δισ. γεν.
«Αναμένουμε να παραμείνει η ανοδική τάση στις εξαγωγές, καθώς η ζήτηση της Κίνας για προϊόντα ημιαγωγών θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη», σημειώνει ο αναλυτής της Mitsubishi Research Institute, Kazuyuki Tsuchiya.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρινίζει ότι «ο αυξημένος προστατευτισμός της κυβέρνησης Trump, εν μέσω της απόφασης να επιβληθούν δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, αποτελεί ανησυχητικό παράγοντα».
Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας θα δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές της χώρας την ερχόμενη Δευτέρα (19/3).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης