Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2018 - Παραμένει μακρία από τον στόχο της ΕΚΤ

Ευρωζώνη: Στο 1,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2018 - Παραμένει μακρία από τον στόχο της ΕΚΤ
Τα αποτελέσματα για τον ετήσιο πληθωρισμό της Ευρωζώνης αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat
Περαιτέρω υποχώρηση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/3) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,1% σε ετήσια βάση, έναντι 1,3% τον Ιανουάριο του 2018, με τα στοιχεία να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο ΔΤΚ να διαμορφωθεί στο 1,2%.
Σύμφωνα με τη Eurostat, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στον τομέα των υπηρεσίων (+0,57%), με τους κλάδους ενέργειας και τροφίμων να ακολουθούν (+0,21%), ενώ η μικρότερη άνοδος σημειώθηκε στα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,14%).
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,3% έναντι 1,6% τον Ιανουάριο του 2018, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριου του 2017 ο ΔΤΚ βρισκόταν στο 2%.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε σε Ρουμανία (3,8%), Εσθονία και Λιθουανία (αμφότερες στο 3,2%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Ελλάδα (0,4%) και Κύπρο (-0,4%).
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε δεκαοκτώ κράτη-μέλη της ΕΕ, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε επτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης