Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Όρια στις εξαγωγές χάλυβα από ΕΕ ζητούν οι ΗΠΑ για να καταργήσουν τους δασμούς

Spiegel: Όρια στις εξαγωγές χάλυβα από ΕΕ ζητούν οι ΗΠΑ για να καταργήσουν τους δασμούς
Τις προϋποθέσεις για να καταργήσουν τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρώπη, έθεσαν οι ΗΠΑ
Τις προϋποθέσεις για να καταργήσουν τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρώπη, έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των εξαγωγών από την ΕΕ στα επίπεδα του 2017, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του «Der Spiegel».
Οι συνθήκες, που κατονομάστηκαν από τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, σε μια συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom, περιείχαν επίσης την υπόσχεση ότι η ΕΕ θα λάβει μέτρα κατά του ντάμπινγκ χάλυβα από την Κίνα και ότι θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σε ένα ευρύ φάσμα άλλων εμπορικών ζητημάτων, σύμφωνα με το «Spiegel».
Οι ΗΠΑ έθεσαν επίσης όρους στον τομέα της αμυντικής πολιτικής: η Ευρώπη θα πρέπει να παράσχει «αποδείξεις» ότι θα εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα των εξοπλισμών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, και η Malmstrom συμφώνησαν να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να προσπαθήσουν να επιλύσουν την αυξανόμενη ένταση γύρω από τους εμπορικούς δασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης