Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Μάχη» (;) για δύο στη Forthnet - Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές

tags :
«Μάχη» (;) για δύο στη Forthnet - Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές
«Μάχη» (;) για δύο στη Forthnet – Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές
Σε μάχη για δύο αναμένεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να εξελιχθεί η σημερινή (16/3) υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του ελέγχου της Forthnet όπως είχε προαναγγείλει με αναλαυτικό δημοσίευμά του το bankingnews.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεσμευτικές προτάσεις για την απόκτηση του ελέγχου της Forthnet υπέβαλλαν από κοινού οι Vodafone - Wind καθώς και η Providence από κοινού με τον όμιλο Κυριακού του τηλεοπτικού σταθμού Antenna.
Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθει εάν έχει υποβληθεί τρίτη προσφορά από το fund Golden Tree/Cyrus, το Apollo fund  και την Pillarstone.
Οι φάκελοι των προσφορών θα ελεγχθούν για το κατά πόσον είναι σύμφωνες με τους όρους του διαγωνισμού και κατόπιν οι επενδυτές θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής.  
Επισήμως, η ενημέρωση προς τις τράπεζες αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η εξέλιξη που υπήρξε στις ιχθυοκαλλιέργειες όπου οι τράπεζες επέλεξαν τον αγοραστή που δεν μπήκε στη λογική του κουρέματος αναμένεται να οδηγήσει τα δύο φαβορί στην υποβολή ιδιαίτερα προσεγμένων προσφορών που όμως είναι πιθανό σε πρώτη φάση να περιλαμβάνουν και κούρεμα χρεών.
Σημειώνεται ότι οι τράπεζες ζητούν προσφορά για το 32,7% της εταιρείας που απέκτησαν μέσω της άσκησης του δικαιώματος μετατροπής ομολογιών, μετατρέψιμες ομολογίες που δεν έχουν ασκηθεί και αν ασκηθούν θα οδηγήσουν τον κάτοχό τους στον έλεγχο του 71,5% της εταιρίας (περιλαμβανόμενου του 32,7%) καθώς και δάνεια της εταιρίας ύψους 270 εκατ. ευρώ.
Συνολικά όμως οι υποχρεώσεις του ομίλου Forthnet προσεγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που την εταιρία αποκτήσουν Vodafone και Wind τότε τα ποσοστά ελέγχου του μετοχικού κεφαλαίου θα υπερβούν το 80% με την υπόθεση της μετατροπής του συνόλου των μετατρέψιμων σε μετοχές ομολογιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης