Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κουΐκ, με το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης – Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Κουΐκ, με το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης – Τι συζητήθηκε
Συζητήθηκαν θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και ελληνικής γλώσσας
Με τα μέλη του ΔΣ της ελληνικής Κοινότητας της Ρώμης, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου συμμετείχε στη Διάσκεψη για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας του Λιβάνου που συνεκλήθη στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης του Λιβάνου και την έκτακτη Υπουργική Διάσκεψη Δωρητών για την UNRWA.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ελληνικής πρεσβείας, παρουσία και της Πρέσβη κας Τασίας Αθανασίου.
Στη δίωρη συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ με τα μέλη του ΔΣ της Κοινότητας (Μαρινέλλα Λινάρδου Πρόεδρος, Βίκη Μαρκάκη Ταμίας, Δημήτρης Πάσσος Μέλος) αναδείχθηκαν ζητήματα εσωτερικής δυσλειτουργίας της που χρήζουν θεραπείας, προϋπόθεση απαραίτητη για να μπορεί η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού να είναι χρήσιμη σε στήριξη δράσεων των Ομογενών.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και ελληνικής γλώσσας, με βάση και την επιβεβλημένη ρύθμιση ενός καταλληλότερου περιβάλλοντος λειτουργίας και διαχείρισης του Σχολείου και των προγραμμάτων εκμάθησης.
Με πρωτοβουλία του κ. Κουίκ πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κυρίως για διευκρινήσεις ως προς το πλαίσιο λειτουργίας των εκπαιδευτικών εκδρομών ελληνικών σχολείων στην Ιταλία, που χαρακτηρίστηκαν από τους Ομογενείς ως απολύτως θετικές.
 «Τα θέματα Παιδείας και Ελληνικής γλώσσας, είναι οι προτεραιότητες της Ομογένειάς μας στη Ρώμη.
Αξιέπαινος αυτός ο προσανατολισμός τους», σχολίασε συναφώς ο κ. Κουΐκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης