Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε αναζήτηση νέων συμμαχιών το Μαξίμου - Προσέγγιση με προσωπικότητες από την κεντροαριστερά και το Ποτάμι

Σε αναζήτηση νέων συμμαχιών το Μαξίμου - Προσέγγιση με προσωπικότητες από την κεντροαριστερά και το Ποτάμι
Οι εξελίξεις στην οικονομία και στα σκάνδαλα, σε συνδυασμό και με τα εθνικά θέματα, μπορούν να διαμορφώσουν ένα νέο πεδίο πολιτικών συμμαχιών, εκτιμούν οι περί την Κουμουνδούρου και η προσοχή στρέφεται προς το Κίνημα Αλλαγής
Σε αναζήτηση νέων συμμαχιών βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι εξελίξεις περί τα εθνικά θέματα και η «επιβάρυνση» του Πάνου Καμμένου από τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, δημιουργούν ρωγμές στην συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι εξελίξεις στην οικονομία και στα σκάνδαλα, σε συνδυασμό και με τα εθνικά θέματα, μπορούν να διαμορφώσουν ένα νέο πεδίο πολιτικών συμμαχιών, εκτιμούν οι περί την Κουμουνδούρου και η προσοχή στρέφεται προς το Κίνημα Αλλαγής.
Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που το Κίνημα Αλλαγής έκανε το ιδρυτικό του συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωνε στην Αθήνα την διήμερη Διεθνή Συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ της Ευρώπης, -κάτι που θεώρησαν unfair τα στελέχη του Κινήματος,-όπου ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε, όπως κάνει άλλωστε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, ως ο κατ εξοχήν εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.
Παρά τα όσα λέγονται ή διαρρέουν επισήμως, είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τις συμμαχίες της επόμενης ημέρας.
Το πλαίσιο δίνει ο Νίκος Ξυδάκης με την δήλωσή του ότι «η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είχε από την αρχή ημερομηνία λήξης, αλλά δεν προετοιμαστήκαμε όπως θα έπρεπε».
Σε παρα φύση συμμαχία έχει αναφερθεί κατά καιρούς και ο Νίκος Φίλης.
Το τελευταίο διάστημα είναι σαφές ότι υπάρχει απομάκρυνση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς φέρεται δυσαρεστημένος από τον κυβερνητικό του εταίρο ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας είναι δυσαρεστημένος και από τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου στην πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία αλλά και στο θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών. 
Υπό αυτό το πρίσμα η πρόταση λύσης του Σκοπιανού όταν έλθει στην Βουλή –κάτι που η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι θα γίνει σύντομα- θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Ενδεχόμενο διαζύγιο πριν ή μετά τις εκλογές με τους ΑΝΕΛ θα συνδυαστεί με προσέγγιση με το Κίνημα Αλλαγής.
Το πλαίσιο έβαλε χθες (18/3) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:
«...Στο πλαίσιο, ακριβώς, λοιπόν, αυτών των τεκτονικών αλλαγών στην Ευρώπη και των μετασχηματισμών στους πολιτικούς συσχετισμούς, υπάρχει μία ευρεία συζήτηση για τον ρόλο που πρέπει να παίξει η σοσιαλδημοκρατία ή στην χώρα μας η κεντροαριστερά».
Θα πρέπει βέβαια το Κίνημα να ξεκαθαρίσει πως θα κινηθεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με ίσες αποστάσεις, ή με  συμπόρευση έως και στρατηγική σύμπλερυση με τη ΝΔ.
Έτσι ενώ ο κ. Τζανακόπουλος διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν οι προυποθέσεις ενός δομημένου διαλόγου, στο βαθμό που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του για την περίοδο 2010-2015 όπου υπήρξε πολιτική ταύτιση με τη ΝΔ, εντούτοις «...από τη δική μας πλευρά, είμαστε απολύτως ανοιχτοί για συζητήσεις με ανθρώπους, οι οποίοι προέρχονται από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και αντιλαμβάνονται τα πολιτικά του αδιέξοδα αλλά και τα πολιτικά του λάθη».
Εν ολίγοις ο κ. Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με πρόσωπα από την κεντροαριστερά. Πληροφορίες θέλουν κάποια από αυτά τα πρόσωπα να είναι καθ οδόν προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον μεγάλο ανασχηματισμό που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενδεχομένως και νυν στελέχη του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης