Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Τα μέτρα Trump θα διευρύνουν τα ελλείμματα των ΗΠΑ - Bearish για το δολάριο

Credit Suisse: Τα μέτρα Trump θα διευρύνουν τα ελλείμματα των ΗΠΑ - Bearish για το δολάριο
«Η φορολογική μεταρρύθμιση οδηγεί σε διεύρυνση των ελλειμμάτων», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας
Η λήψη μέτρων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump υπέρ των αμερικανικών επιχειρήσεων θα γυρίσει μπούμερανγκ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της Credit Suisse, James Sweeney.
Στην πραγματικότητα, η λήψη μέτρων όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα διευρύνει το εμπορικό έλλειμμα και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών με την Κίνα,
Παρά το γεγονός ότι τα μέτρα έχουν οδηγήσει σε αύξηση των επενδύσεων, πολλά από αυτά τα κεφάλαια οδηγούνται στην Ασία, καθώς η Κίνα παραμένει το «παγκόσμιο εργοστάσιο», όπως εξηγεί ο Sweeney σύμφωνα με το CNBC.
«Η φορολογική μεταρρύθμιση οδηγεί σε διεύρυνση των ελλειμμάτων», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Χονγκ Κονγκ.
Η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας, κατάσταση η οποία αναμένεται να επιμείνει για χρόνια.
Αυτό σημαίνει ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα δεν θα κοπάσουν, σύμφωνα με την Credit Suisse.
Όπως υπογράμμισε ο Sweeney η διεύρυνση των αμερικανικών ελλειμμάτων, αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους η Credit Suisse τηρεί μια bearish στάση έναντι του δολαρίου.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι η τόνωση της οικονομίας είναι πιθανό να οδηγήσει τη Fed σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2018.
«Η θετική παγκόσμια ανάπτυξη θα αλλάξει την πολιτική των επιτοκίων στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, τη στιγμή που τα ελλείμματα διευρύνονται στις ΗΠΑ.
Δηλώνουμε απαισιόδοξοι για το δολάριο έναντι του ευρώ, έναντι του γεν και έναντι μιας σειράς νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών», τόνισε ο Sweeney.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης