Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνει την ένταση ο Erdogan - Στέλνει ερευνητικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ

Κλιμακώνει την ένταση ο Erdogan - Στέλνει ερευνητικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ
Ο Erdogan διαμηνύει ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να «επηρεαστούν» τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων στην Κύπρο
Κλιμακώνει την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayip Erdogan, καθώς όπως ανακοίνωσε, στέλνει ερευνητικό πλοίο στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι το ερευνητικό πλοίο της Αγκυρας ξεκινά την πορεία του για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να «επηρεαστούν» τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων στην Κύπρο, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.
O ηγέτης της Τουρκίας υποστήριξε ότι το πλοίο που ναυπήγησε η Άγκυρα και θα αναλάβει τις έρευνες στη Μεσόγειο είναι από τα μεγαλύτερα του είδους στον κόσμο.
«Ελπίζω να έχουν μάθει το μάθημά τους από την ξεκάθαρη στάση μας σχετικά με τις απόπειρες γεωτρήσεων που διεξάγονται ανοιχτά της Κύπρου παρά την αντίθεση της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tούρκος πρόεδρος.
Νωρίτερα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για προσπάθεια εξαπάτησης της Τουρκίας, διότι έστειλαν στρατιωτική βοήθεια στους Κούρδους της Συρίας χωρίς να σεβαστούν τις επιθυμίες της Άγκυρας.
«Τώρα λένε ότι ανησυχούν για την Αφρίν.
Που ήσασταν όταν εκφράζαμε τις ανησυχίες μας, όταν σας ζητούσαμε να διώξουμε μαζί τις τρομοκρατικές ομάδες;» δήλωσε ο Erdogan.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να σεβαστεί την Τουρκία εάν θεωρεί τη χώρα στρατηγικό σύμμαχο ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να εξαπατήσουν τις τουρκικές αρχές.
«Δεν μας δώσατε όπλα όταν σας ζητήσαμε, αλλά δίνετε στους τρομοκράτες.
Τώρα αυτά τα πυρομαχικά είναι στην κατοχή μας» τόνισε.
Σημειώνεται ότι χθες (19/3/2018) το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε πως το μεγαλύτερο μέρος του επί το πλείστον κουρδικού πληθυσμού της πόλης της Αφρίν εγκατέλειψε τις εστίες του υπό τον φόβο επίθεσης από τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.
Το State Department εξέφρασε ανησυχίες για τις καταγγελίες περί λεηλασιών στην Αφρίν και σημείωσε ότι οι εξελίξεις εντείνουν τον προβληματισμό για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Παράλληλα, άφησε αιχμές και για την απόφαση της Τουρκίας να συνεχίσει την επέμβαση στην Αφρίν παρά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για εκεχειρία 30 ημερών στο σύνολο της συριακής επικράτειας.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης