Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Ελλάδα και ΠΓΔΜ εξακολουθούν να προσπαθούν για επίλυση των προβλημάτων

Reuters: Ελλάδα και ΠΓΔΜ εξακολουθούν να προσπαθούν για επίλυση των προβλημάτων
Οι δύο χώρες ευελπιστούν να υπάρξει λύση πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο 2018
Στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά στην ΠΓΔΜ αλλά και στο προσχέδιο προτάσεων που αυτός θα κομίσει αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.
Σύμφωνα με το Reuters το προσχέδιο προτάσεων έχει λάβει θετική αντίδραση από τα Σκόπια.
«Το προσχέδιο προτάσεων έχει σταλεί και περιμένουμε τις απόψεις και τις παρατηρήσεις», δήλωσε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος προσέθεσε ότι σε αυτό περιλαμβάνονται οι βασικές θέσεις της Ελλάδας για τη διαπραγμάτευση.
Σε αυτές περιλαμβάνεται η συνταγματική μεταρρύθμιση στα Σκόπια.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ (η οποία αναφέρεται ως «Μακεδονία» από το Reuters), Zoran Zaev υποστήριξε ότι σε αυτές τις προτάσεις δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένα ονόματα, ενώ η χώρα του έστειλε και τις δικές της προτάσεις.
Ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Nikola Dimitrov το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής (22 – 23/3) στα Σκόπια και εκ νέου στις 30 Μαρτίου στη Βιέννη.
Ο κ. Zaev θα συναντηθεί, επίσης, με τον κ. Κοτζιά στα Σκόπια, ενώ σε ανακοίνωσή του τόνισε πως «είναι χαρούμενος που η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να υπάρξουν τρόποι να επιλυθεί το πρόβλημα το οποίο υπάρχει με το συνταγματικό μας όνομα, ενώ σέβεται την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα και των δύο πλευρών».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης