Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βερολίνο: Στη Σύνοδο Κορυφής (22-23/3) θα συζητήσουμε όλες τις επιλογές σχετικά με τους δασμούς των ΗΠΑ

Βερολίνο: Στη Σύνοδο Κορυφής (22-23/3) θα συζητήσουμε όλες τις επιλογές σχετικά με τους δασμούς των ΗΠΑ
Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής είναι και οι πρόσφατες εξελίξεις με την Τουρκία 
Οι επιλογές που έχει στη διάθεση της ΕΕ για να αντιδράσει στην επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ θα τεθούν επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής (22-23/3/2018), σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο ίδιος αξιωματούχος εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τηρήσει μια λογική στάση σχετικά με το θέμα, ενώ είπε πως υπάρχει διάθεση για συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη μείωση των δασμών.
Σημειώνεται ότι εκτός των δασμών, στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής περιλαμβάνονται οι πρόσφατες εξελίξεις με την Τουρκία, ευρωπαϊκή οικονομία και το Brexit.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, στην προ των Συνόδων καθιερωμένη επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες αναφέρει ότι κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου και κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις με την Τουρκία, σε συνέχεια της συζήτησης που είχε διεξαχθεί στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου και ενόψει της συνάντησης υψηλού επιπέδου που θα διεξαχθεί στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας αναμένεται να ενημερώσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία.
Ο ίδιος σημείωσε πως οι Βρυξέλλες ήδη εργάζονται με την Αθήνα και τη Λευκωσία για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία και πως οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να στείλουν ένα «ισχυρό μήνυμα» προς την Άγκυρα, ενόψει της Συνόδου της Βάρνας.
Ο Eυρωπαίος αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε, επίσης, ότι βάσει των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Τουσκ στη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, θα αναφερθεί στις παράνομες δράσεις και παραβιάσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης