Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε συζητήσεις με ΕΕ, Αυστραλία και Αργεντινή για πιθανές εξαιρέσεις από τους δασμούς

ΗΠΑ: Σε συζητήσεις με ΕΕ, Αυστραλία και Αργεντινή για πιθανές εξαιρέσεις από τους δασμούς
Σε συζητήσεις με ΕΕ, Αυστραλία και Αργεντινή, σχετικά με τη χορήγηση πιθανών απαλλαγών από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, βρίσκονται οι ΗΠΑ
Σε συζητήσεις με την ΕΕ, την Αυστραλία και την Αργεντινή, σχετικά με τη χορήγηση πιθανών απαλλαγών από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε σήμερα (21/3/2018) ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος Robert Lighthizer σε ακρόασή του ενώπιον Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο Lighthizer πρόσθεσε ότι συνομιλίες με τη Νότια Κορέα σχετικά με μια πιθανή εξαίρεση θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των υφιστάμενων εμπορικών διαπραγματεύσεων με τη Σεούλ.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εξαιρέσει τον Καναδά και το Μεξικό από τους δασμούς, που υπέγραψε νωρίτερα αυτό το μήνα ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
Παράλληλα, ο Lighthizer δήλωσε ότι αναμένει σύντομα μια απόφαση από τον Trump για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αγαθών από την Κίνα, την οποία η Ουάσινγκτον κατηγορεί ότι κλέβει πνευματική ιδιοκτησία των ΗΠΑ.
Το «Reuters» ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Trump θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς έως και 60 δισ. δολ. στις εισαγωγές από την Κίνα και ο Lighthizer δήλωσε ότι εάν τα μέτρα προχωρήσουν, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός δασμών και περιορισμών στις επενδύσεις.
Η Βραζιλία θα μπορούσε επίσης να ακολουθήσει στις συζητήσεις, πρόσθεσε ο Lighthizer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης