Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.327,40 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.327,40 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλά άνω των δύο εβδομάδων
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (22/3/2018), για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλά άνω των δύο εβδομάδων, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Στην πρώτη συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Jerome Powel, που διαδέχθηκε την Janet Yellen, η Fed ανακοίνωσε χθες ότι θα αυξήσει το εύρος επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 1,50% - 1,75%.
Ωστόσο, η κίνηση αυτή αναμενόταν ευρέως από τους επενδυτές και είχε προεξοφληθεί από την αγορά.
Επιπλέον, στήριξη το πολύτιμο μέταλλο βρήκε και στο γεγονός ότι η Fed επανέλαβε τη δέσμευσή της για δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, ενώ προανήγγειλε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής το 2019, με τρεις αυξήσεις επιτοκίων.
Οι τιμές του χρυσού περιόρισαν προς στιγμήν τα κέρδη τους μετά την ανακοίνωση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Trump υπέγραψε διάταγμα βάσει του οποίου θα επιβληθούν δασμοί σε μία σειρά κινεζικών εισαγωγών, η αξία των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60 δισ. δολαρίων.
O Trump ανέθεσε, παράλληλα, στον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, να προτείνει νέους επενδυτικούς περιορισμούς στις κινεζικές εταιρείες εντός 60 ημερών, στο πλαίσιο του προστατευτισμού που ακολουθεί, προκειμένου να διαφυλάξει αμερικανικές τεχνολογίες που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας, δήλωσε ο ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Everett Eissenstat.
Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, η υπογραφή του εγγράφου έχει ως στόχο να παταχθεί η κλοπή αμερικανικής τεχνολογίας και πνευματικής ιδιοκτησίας, τη στιγμή που από την πλευρά της Κίνα προειδοποιεί την Ουάσινγκτον πως δεν θα αφήσει την κίνηση αυτή αναπάντητη.
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν εμπορικό πόλεμο, θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με κέρδη 0,5% ή 5,90 δολ., στα 1.327,40 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα στο 1,23 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του γιεν, στα 105,7 γιεν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης