Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ – Ακραίες οι θέσεις της ΝΔ στα εθνικά θέματα

Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ – Ακραίες οι θέσεις της ΝΔ στα εθνικά θέματα
Το Γκόρνα Μακεντόνια δεν είναι η τελική πρόταση, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Δεν υπάρχει συμφωνία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε πως το Γκόρνα Μακεντόνια δεν είναι η τελική πρόταση.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm και αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε πως «είναι προφανές ότι η πρόταση τους διαφοροποιείται από τη δική μας».
«Αλλά για την εξωτερική πολιτική υπάρχει η κυβερνητική γραμμή» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για ακραίες θέσεις στα εθνικά θέματα, κάτι που απέδωσε στις «μεταγραφές» των Βορίδη, Γεωργιάδη από το ΛΑΟΣ.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης, ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι ο κόσμος θέλει να δοθεί λύση στο Σκοπιανό, αναφέροντας πως η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.
«Η διαπραγμάτευση είναι συνολική.
Θα είναι μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα πάντα, και την αλλαγή του Συντάγματος» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
«Εμείς δεν θέλαμε να γίνουν πιόνια οι δύο στρατιωτικοί για την άλλη πλευρά.
Δώσαμε έμφαση στις διπλωματικές προσπάθειες.
Κι αυτές που γίνονται αθόρυβα και δεν δημοσιοποιούνται.
Έχουμε όμως και την απόφαση της ΕΕ, που προειδοποιεί την γειτονική χώρα για την προκλητικότητά της.
Όλες οι προσπάθειές μας έχουν πετύχει» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας πως «οι χειρισμοί της κυβέρνησης ήταν απολύτως ορθοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης