Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κουίκ με Cannon στο Δουβλίνο - Συμφωνία για συνεργασία διασποράς Ελλάδας - Ιρλανδίας

Συνάντηση Κουίκ με Cannon στο Δουβλίνο - Συμφωνία για συνεργασία διασποράς Ελλάδας - Ιρλανδίας
Στο Δουβλίνο βρίσκεται ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ
Σε συμφωνία για άμεση εκκίνηση της συνεργασίας των Ομογενειών Ελλάδας - Ιρλανδίας, κατέληξε η συνάντηση στο Δουβλίνο του Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Ciara Cannon.
Όπως δήλωσε ο κ. Κουίκ, η συζήτηση ήταν πολύ γόνιμη και «συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε άμεσα τη συνεργασία των δύο χωρών και σε επίπεδο Διασποράς.
Ήταν, μάλιστα, πολύ τιμητική η πρόταση του συναδέλφου μου να αρχίσουμε με πολιτιστικές δράσεις, με δεδομένη την εκτίμηση των Ιρλανδών στη παγκόσμια προσφορά της Ελλάδας, με γλώσσα και πολιτισμό».
«Ας μη ξεχνάμε οτι η Ιρλανδική Διασπορά ειναι μία τεράστια δύναμη, με πάνω από 60 εκατομμύρια Ομογενείς, από τους οποίους περισσότεροι από 30 εκατομμύρια ειναι στις ΗΠΑ και μάλιστα με ισχυρότατη πολιτική επηροή.
Επίσης θα πρεπει να λάβουμε υπόψη μας και ένα τεράστιο κοινό στοιχείο που μας ενώνει. Όπως μαζί μας και τη Κύπρο.
Την δίψα μας και τους αγώνες μας για την Ελευθερία. Μία άσβεστη φλόγα που έχουμε και οι τρεις μας στις καρδιές μας», πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα έλθει στο Δουβλίνο και ο Κύπριος Επίτροπος για τη Διασπορά κ.Φώτης Φωτίου, «ώστε να συστηματοποιήσουμε μία περαιτέρω συνεργασία όλοι μαζί».
Σημείωσε δε, ότι η Ιρλανδία έχει τεράστια συνεισφορά στους κυανόκρανους του ΟΗΕ στη Κύπρο, ενώ σκάφη της στη Μεσόγειο επιτελούν εξαιρετικό έργο δίνοντας μάχες σωτηρίας για ναυαγούς μετανάστες που ξεκινούν από τα βόρεια αφρικανικά σύνορα, κυρίως προς Ιταλία.
Στη συνάντηση ο Ιρλανδός Υφυπουργός, ενημέρωσε τον κ.Κουίκ και για το πρόγραμμα της επιστροφής των Ιρλανδών νεομεταναστών, μετά το τέλος της πρόσφατης οικονομικής κρίσης της χώρας τους.
Το ιρλανδικό brain drain έφτασε τις 250.000 εκροές, ενώ το πρόγραμμα brain gain αποδίδει σταθερά μέχρι τώρα πάνω από 500 επιστροφές την εβδομάδα, όπως ανέφερε ο κ. Cannon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης