Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Η Ελλάδα θέλει τη συνεργασία των λαών – Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπερασπίζεται την ακεραιότητά της

Κουβέλης: Η Ελλάδα θέλει τη συνεργασία των λαών – Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπερασπίζεται την ακεραιότητά της
"Διεκδικούμε την ταχύτερη κατά το δυνατό επιστροφή των στρατιωτικών μας στην πατρίδα", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλης
«Η Ελλάδα δεν έχει πολεμική συμπεριφορά», θέλει τη συνεργασία των λαών, αλλά «αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με ενωμένο τον ελληνικό λαό, δεν υπερασπίζεται την ακεραιότητά της και τα εθνικά της δικαιώματα», τόνισε ο  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλης, από την Ξάνθη.
Ο κ. Κουβέλης, μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, δήλώσε ότι είμαι «ημέρα τιμής η 25η Μαρτίου.
Τιμής σ' εκείνους που σήκωσαν το ανάστημά τους, στους αγωνιστές της ελευθερίας, τον ελληνικό λαό και αποτίναξαν την Οθωμανική τυραννία.
Ημέρα μνήμης η οποία προτρέπει σε διαρκή υπεράσπιση της χώρας μας, της πατρίδας μας».
Υπογράμμισε ότι η  Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα, αλλά και πως «αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με ενωμένο τον ελληνικό λαό, δεν υπερασπίζεται την ακεραιότητά της και τα εθνικά της δικαιώματα. Αυτή την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, ο ελληνικός λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν αφήνουν το ελάχιστο περιθώριο να αμφισβητήσει αυτά τα δικαιώματα οποιοσδήποτε».
Σε ερώτηση για τον χρόνο επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «έχουμε αναπτύξει όλη εκείνη τη δραστηριότητα και το ζήτημα έχει αναδειχθεί σε όλα τα διεθνή όργανα, στη Σύνοδο Κορυφής, προς κάθε κατεύθυνση και διεκδικούμε την ταχύτερη κατά το δυνατό επιστροφή των στρατιωτικών μας στην πατρίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης