Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ο Trump δεν φοβάται έναν εμπορικό πόλεμο με αντίπαλο την Κίνα

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ο Trump δεν φοβάται έναν εμπορικό πόλεμο με αντίπαλο την Κίνα
Στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι η επιβολή δασμών συνολικού ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα
Παρά τις απειλές αντιποίνων από την Κίνα σε σχέση με τα σχέδια των ΗΠΑ για επιβολή δασμών ύψους έως και 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steve Mnuchin ξεκαθάρισε, πως τα σχέδια της Ουάσινγκτον θα προχωρήσουν.
Όπως δήλωσε ο Mnuchin, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δεν επιθυμεί έναν εμπορικό πόλεμο αλλά δεν τον φοβάται κιόλας.
Πάντως ο φόβος ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας επηρέασε το αμερικανικό χρηματιστήριο.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average και ο δείκτης S&P 500 κατέγραψαν απώλειες 6% μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας (23/3).
Στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι η επιβολή δασμών συνολικού ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα με την αμερικανική κυβέρνηση να υποστηρίζει, πως στην Κίνα υπεξαιρείται πνευματική ιδιοκτησία των ΗΠΑ.
Ο οριστικός κατάλογος των προϊόντων αναμένεται να δημοσιευθεί τον Απρίλιο 2018.
Ο Trump έδωσε στο Υπουργείο Οικονομικών 60 ημέρες για να αναπτύξει επενδυτικούς περιορισμούς με στόχο να εμποδίσει τις εταιρείες και τα κεφάλαια που ελέγχονται από την Κίνα να αποκτήσουν επιχειρήσεις των ΗΠΑ με ευαίσθητες τεχνολογίες.
Ο Mnuchin εκτιμά πάντως ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία με την Κίνα σε ορισμένα θέματα, αλλά δήλωσε πως οι δασμοί δεν θα τεθούν σε αναμονή «αν δεν έχουμε αποδεκτή συμφωνία που θα υπογράψει ο πρόεδρος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης