Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στη σύνοδο στη Βάρνα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Κατρούγκαλος: Θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στη σύνοδο στη Βάρνα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει περιοχές στο Αγαίο, η Ελλάδα δεν φοβάται θερμό επεισόδιο είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την εκτίμηση ότι κατά την αποψινή σύνοδο κορυφής ΕΕ – Τουρκίας που πραγματοποιείται στις 19:00 το απόγευμα στη Βάρνα της Βουλγαρίας θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα επικοινωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan τουλάχιστον στην παρούσα φάση, όπου ακόμα αναμένεται η απόφαση των δικαστικών αρχών της Τουρκίας και συγκεκριμένα το κατηγορητήριο κατά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Όσον αφορά την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν φοβάται ένα θερμό επεισόδιο διότι, όπως είπε, «είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τον απρόβλεπτο γείτονα».
«Η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει περιοχές, αλλά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκαθάρισε στη γείτονα με την απόφασή του, ότι αυτό είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου» επεσήμανε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης