Τελευταία Νέα
Διεθνή

Summers (οικονομολόγος): Πρόβλημα για τις ΗΠΑ οι δασμοί του Trump, ακόμα και χωρίς αντίποινα από την Κίνα

Summers (οικονομολόγος): Πρόβλημα για τις ΗΠΑ οι δασμοί του Trump, ακόμα και χωρίς αντίποινα από την Κίνα
O κορυφαίος οικονομολόγος, Larry Summers, σχολιάζει την απόφαση του Trump να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων
Για την πιθανότητα οι δασμοί του Donald Trump να ζημιώσουν τελικά την αμερικανική οικονομία προειδοποίησε ο κορυφαίος οικονομολόγος Larry Summers.
Όπως είπε οι δασμοί, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναμένεται να βλάψουν περισσότερο τους εργαζόμενους εντός των ΗΠΑ αντί να τους βοηθήσουν.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, οι δασμοί είναι ζωτικής σημασίας για την εγχώρια και οικονομικά ασφάλεια, αλλά ο Summers προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.
Εν ολίγοις, όπως είπε, οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία από τους δασμούς στον χάλυβα είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους κινδύνους που προκύπτουν από την απουσία τους.
Ένα επιχείρημα για τους δασμούς είναι ότι θα μπορούσαν να βάλουν ένα εμπορικό εταίρο σε μια αρκετά δυσμενή θέση, ώστε να αντισταθμίσει τις απαιτήσεις των ΗΠΑ πριν υπάρξει βλάβη στην αμερικανική οικονομία.
Τουλάχιστον όσον αφορά στην Κίνα, ο Summers έκρινε ότι είναι απίθανο.
«Δεν ξέρω τι ζημιά θα προκαλέσουν στην Κίνα, νομίζω ότι θα προκαλέσουν ζημιά στην αμερικανική οικονομία ακόμη και πριν τα αντίποινα από την Κίνα» είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης