Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη άνω του 1,5% στη Wall, καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο

Ισχυρά κέρδη άνω του 1,5% στη Wall, καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο
Σημαντική ανάκαμψη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, καθώς Κίνα και ΗΠΑ αναζητούν λύση προκειμένου να αποφευχθεί το ξέσπασμα εμπορικού πολέμου
Σημαντική ανάκαμψη καταγράφουν σήμερα (26/3/2018), μετά την πτώση της Παρασκευής, οι δείκτες της Wall Street, καθώς Κίνα και ΗΠΑ αναζητούν λύση προκειμένου να αποφευχθεί το ξέσπασμα εμπορικού πολέμου, αν και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 1,8% στις 23.952 μονάδες, ο Nasdaq σημείωνε άνοδο 1,7% στις 2.632 μονάδες και ο S&P 500 κινείτο κατά 2,1% υψηλότερα, στις 7.136 μονάδες.


Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα προτίθεται να προχωρήσει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ζήτημα του εμπορίου, προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Hua Chunying, «η Κίνα είναι διατεθειμένη να διεξάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ ώστε να επιλύσουμε τις διαφορές μας σε ότι αφορά το εμπόριο».
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας ήρθε σε μία περίοδο αυξημένης ανησυχίας αναφορικά με έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο που θα μπορούσε να προκληθεί ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.
Την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η «Wall Street Journal», οι ΗΠΑ απέστειλαν μια λίστα στο Πεκίνο με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων από την Κίνα να μειώσει τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα και να επιτρέψει μεγάλη πρόσβαση των αμερικανικών εταιρειών στον οικονομικό τομέα της Κίνας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, και ο αρμόδιος για θέματα Εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer απέστειλαν επιστολή στον πρόσφατα ορισθέντα αντιπρόεδρο της Κίνας Liu He, με την οποία παραθέτουν τα βήματα που η Κίνα πρέπει να κάνει προκειμένου να μειωθούν οι ανισορροπίες στο μεταξύ τους εμπορικό ισοζύγιο.
Σημειώνεται πως μετά την επιβολή δασμών ύψους περίπου 60 δισ. δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα, η Κίνα προειδοποίησε την περασμένη Παρασκευή (23/3) ότι σκοπεύει να επιβάλει κι εκείνη δασμούς ύψους 3 δισ. δολ. σε εισαγωγές από τις ΗΠΑ.
Η Wall Street «απάντησε» με έντονη νευρικότητα, κλείνοντας εν τέλει με σημαντικές απώλειες.
Ο Dow Jones έκλεισε με «βουτιά» 1,78%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2017, τερματίζοντας σε έδαφος διόρθωσης, δεδομένου ότι υποχωρεί κατά 11,6% από τα υψηλά 52 εβδομάδων.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει το Facebook, μετά το σκάνδαλο παραβίασης προσωπικών δεδομένων, ενώ οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν ομιλίες αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Σημαντική άνοδο 5,9% σημειώνει σήμερα η μετοχή της Microsoft Corp., καθώς ο αναλυτής της Morgan Stanley Keith Weiss αύξησε την τιμή - στόχο του για τη μετοχή στα 130 δολ., από 110 δολ., σύμφωνα με τη FactSet.
Ο Weiss είναι αισιόδοξος ότι θα βελτιωθούν τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας και ότι θα αυξηθεί η υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud από το κοινό.
Η μετοχή της Microsoft προσφέρει ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο, με τη μετοχή της Apple να ενισχύεται περισσότερο από 2%.
Ωστόσο, η μετοχή του Facebook παραμένει σε πτωτική τροχιά, καταγράφοντας απώλειες άνω του 2,4%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, στον απόηχο της ανόδου των εξεδρών γεώτρησης στις ΗΠΑ, οι οποίες ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα σε υψηλά τριών ετών και τις 804 εξέδρες συνολικά, υποδεικνύοντας περαιτέρω αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το Brent υποχωρούσε κατά 0,3%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,6 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του 0,5% στα 65,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης