Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά άνω των 5 εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,4%, στα 1.355 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλά άνω των 5 εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,4%, στα 1.355 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,4% έκλεισε ο χρυσός, ανερχόμενος σε υψηλά άνω των 5 εβδομάδων
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (26/3/2018) ο χρυσός, ανερχόμενος σε υψηλά άνω των 5 εβδομάδων, καθώς επωφελήθηκε από την αποδυνάμωση του δολαρίου.
Μάλιστα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, καταφέροντας να «σβήσει» τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα.
Το δολάριο συνεχίζει να δέχεται πιέσεις από τις ανησυχίες για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο, παρά το γεγονός ότι ΗΠΑ και Κίνα εμφανίζονται πιο… διαλλακτικές.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα προτίθεται να προχωρήσει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ζήτημα του εμπορίου, προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας ήρθε σε μία περίοδο αυξημένης ανησυχίας αναφορικά με έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο που θα μπορούσε να προκληθεί ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.
Την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η «Wall Street Journal», οι ΗΠΑ απέστειλαν μια λίστα στο Πεκίνο με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων από την Κίνα να μειώσει τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα και να επιτρέψει μεγάλη πρόσβαση των αμερικανικών εταιρειών στον οικονομικό τομέα της Κίνας.
Σημειώνεται πως μετά την επιβολή δασμών ύψους περίπου 60 δισ. δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα, η Κίνα προειδοποίησε την περασμένη Παρασκευή (23/3) ότι σκοπεύει να επιβάλει κι εκείνη δασμούς ύψους 3 δισ. δολ. σε εισαγωγές από τις ΗΠΑ.
Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο, καθώς οι επενδυτές στρέφονται περισσότερο προς το «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με κέρδη 0,4% ή 5,10 δολ., στα 1.355 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,8% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα στο 1,245 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης