Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hyundai: Ταπεινωτική η αναθεώρηση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Νότιας Κορέας και ΗΠΑ

Hyundai: Ταπεινωτική η αναθεώρηση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Νότιας Κορέας και ΗΠΑ
Η εργατική ένωση της Hyundai εκτμά ότι η αναθεώρησης της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί μία «ταπεινωτική διαπραγμάτευση»
Ως «ταπεινωτική» χαρακτήρισε την αναθεωρημένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Νότιας Κορέας και ΗΠΑ η εργατική ένωση της Hyundai, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα (27/3), τονίζοντας ότι οι εκτεταμένοι δασμοί στα φορτηγά της εταιρείας ισούνται με μία χαμένη ευκαιρία να αξιοποιηθεί η αμερικανική αγορά.
Τη Δευτέρα (26/3) οι δύο χώρες συμφώνησαν να αναθεωρήσουν την εμπορική τους συμφωνία, επεκτείνοντας τους αμερικανικούς δασμούς στα φορτηγά της Νότιας Κορέας για ακόμα είκοσι χρόνια, μέχρι το 2041.
«Η ένωση έχει ζητήσει την παραγωγή εγχώριων φορτηγών τα τελευταία χρόνια», ανέφερε η νοτιοκορεατική ένωση, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η αγορά φορτηγών των ΗΠΑ «αντιπροσωπεύει μία μελλοντική ευκαιρία για τη νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία».
Παρόλο που καμία αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας δεν εξάγει φορτηγά προς τις ΗΠΑ, η Hyundai είχει δηλώσει το προηγούμενο έτος ότι σχεδιάζει να λανσάρει ένα μοντέλο στην αμερικανική αγορά.
«Η αναθεώρηση της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας από την κυβέρνηση αποτελεί μία ταπεινωτική διαπραγμάτευση που αποδέχθηκε την στρατηγική του Trump να εμποδίσει προληπτικά τα κορεατικά φορτηγά», ανέφερε χαρακτήριστικά η ένωση.
Σημειώνεται ότι η Hyundai αποτελεί μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες με τις χειρότερες πωλήσεις μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, καθώς οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά -12% σε ετήσια βάση, κατά τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης