Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πισσαρίδης: Ένας εμπορικός πόλεμος θα βλάψει όλους όσους θέλει να προστατέψει ο Trump

Πισσαρίδης: Ένας εμπορικός πόλεμος θα βλάψει όλους όσους θέλει να προστατέψει ο Trump
Σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη, ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τελικά θα βλάψει όλους όσους θέλει να προστατέψει ο Donald Trump
Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε τελικά να βλάψει όλους όσους θέλει να προστατέψει ο πρόεδρος Donald Trump, όπως επισημαίνει ο νομπελίστας οικονομολόγος, Χριστόφορο Πισσαρίδη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Trump αντέδρασε σπασμωδικά για να προστατέψει κάποιους Αμερικανούς δεν επωφελήθηκαν από το ανοιχτό εμπόριο.
«Υπάρχουν χαμένοι από το ανοιχτό εμπόριο και όσο οι κυβερνήσεις χειρίζονται τους χαμένους τους, έτσι ώστε να μην νοιώθουν παραμελημένοι, τότε όλοι μπορούν να κερδίσουν» δήλωσε ο Πισσαρίδης στο CNBC.
«Αυτό που δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν οι ΗΠΑ στο παρελθόν είναι να αντιμετωπίσουν τους χαμένους.
Τα βιοτικά στάνταρντ έχουν υποχωρήσει για ορισμένες ομάδες του πληθυσμού την ίδια στιγμή που η οικονομία αναπτύσσεται» είπε ο ίδιος.
Όπως εξήγησε, τελικά, οι Αμερικανοί -ειδικά αυτοί που ισχυρίζεται ο Trump ότι θέλει να προστατέψει- θα ζημιωθούν εάν οι χώρες απομακρυνθούν από το ανοιχτό εμπόριο.
«Στην πραγματικότητα, θα ζημιωθούν περισσότερο εάν υπάρξει εμπορικός πόλεμος και θα ζημιωθούν πολλοί, πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ» είπε ο κ. Πισσαρίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης