Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η «καινοτομία» της έκδοσης ομολόγου έως 120 εκατ ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η «καινοτομία» της έκδοσης ομολόγου έως 120 εκατ ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Ο ειδικός λογαριασμός DSRA για την πληρωμή των ομολογιούχων
Με μηδενικό ρίσκο για τους ομολογιούχους της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ολοκληρώνεται σήμερα 29/3/2018 η δημόσια προσφορά και η  εγγραφή των επενδυτών της έκδοσης συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.
Με βάση το ενημερωτικό δελτίο ολοκληρώνεται σήμερα (Πέμπτη 29  Μαρτίου) στις 16:00 ώρα Ελλάδος.
Η έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε σχέση με τις προηγούμενες έχει μια «καινοτομία» που καθιστά την έκδοση εγγυημένη για τους επενδυτές που βάζουν τα χρήματά τους.  
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξασφαλίσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έναντι των επενδυτών μπορεί να διαμορφώσουν ένα νέο μοντέλο έκδοσης  εταιρικών ομολόγων από τις επικείμενες εκδόσεις των εταιρειών που πρόκειται να ζητήσουν  στο μέλλον κεφάλαια από την αγορά.
Τόσο οι ανάδοχοι της έκδοσης όσο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πολύ πιθανόν να επιδιώξουν να παγιωθεί το καθεστώς της έκδοσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έτσι ώστε να προστατευθεί ο θεσμός τον εκδόσεων εταιρικών ομολόγων και με την προοπτική να διευρυνθεί η επενδυτική της βάση.
Η διοίκηση  της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως αναγράφεται στο ενημερωτικό δελτίο και στα χαρακτηριστικά  της έκδοσης, προσδιορίζει με ακρίβεια τον τρόπο αποπληρωμής των τοκομεριδίων.
Πιο συγκεκριμένα αναγράφεται ότι αναφορικά με το ενέχυρο επί του ενεχυρασμένου λογαριασμού DSRA, καθ’ όλη  τη διάρκεια του δανείου, η εκδότρια εταιρεία οφείλει να τηρεί κατατεθειμένα μετρητά σε αυτόν που θα ισούται με το άθροισμα των μικτών τοκομεριδίων του ομολογιακού δανείου που είναι πληρωτέα κατά τις επόμενες δύο  ημερομηνίες καταβολής τόκων δηλαδή για τους επόμενους 12 μήνες  
Το ποσό που θα κατατίθεται στον λογαριασμό DSRA θα είναι ίσο με τα κεφάλαια που η εκδότρια εταιρεία  καταβάλει στους  μετόχους της (ιδίως μερίσματα, επιστροφή κεφαλαίου).
Το ποσό δεν μπορεί να υπερβεί το 50% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του ομολογιακού δανείου
Οι ομολογιούχοι μέσα από τον λογαριασμό DSRA θα αποπληρωθούν ακόμη και στην περίπτωση που η εταιρεία  αντιμετωπίσει στο μέλλον το πιο δυσμενές σενάριο.
Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι το μοντέλο έκδοσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρέπει να υιοθετηθεί από τις εταιρείες που  έχουν δηλώσει πρόσθεση να κατέβουν στον επενδυτικό «στίβο» για την άντληση κεφαλαίων.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης