Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναντήσεις Κοτζιά με τους πολιτικούς αρχηγούς την επόμενη εβδομάδα για το Σκοπιανό

Συναντήσεις Κοτζιά με τους πολιτικούς αρχηγούς την επόμενη εβδομάδα για το Σκοπιανό
Θα τους ενημερώσει αναλυτικά για όλες τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις
(upd) Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα επιδιώξει να έχει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς προκειμένου να τους ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται εντός της ημέρας να επικοινωνήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να οριστούν οι επικείμενες συναντήσεις.
Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι η απάντηση του κ. Κουμουτσάκου στην έκκληση του κ.Κοτζιά είναι πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση να ενημερωθεί απευθείας από τον πρωθυπουργό για οποιοδήποτε εθνικό θέμα.
Ως εκ τούτου -προσθέτουν- ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά την επόμενη εβδομάδα και ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει δια αυτής της οδού την αξιωματική αντιπολίτευση.
Από την πλευρά τους, συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά επικοινώνησαν με συνεργάτες της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά, αιτούμενοι να γίνει συνάντηση των δύο πολιτικών προκειμένου να ενημερώσει ο υπουργός την κ. Γεννηματά για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό και τα εθνικά θέματα εν γένει.
Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίνημα Αλλαγής, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστεί το ραντεβού.
Επίσης την επόμενη εβδομάδα ο Ν. Κοτζιάς αναμένεται να ενημερώσει τον Στ. Θεοδωράκη, καθώς στην παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Μέρτζου για «Το Μακεδονικό» (σ.σ. είναι και ο τίτλος του βιβλίου), ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι επιθυμεί να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ και γενικώς τα εθνικά θέματα..
Σημειώνεται πως ο κ.Κοτζιάς μεταβαίνει απόψε στη Βιέννη όπου είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 30/3 μια ακόμα κρίσιμη συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, M. Nimetz και με τον Σκοπιανό ομόλογο του N. Dimitrov.
Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για μυστικές διαπραγματεύσεις σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 29 Μαρτίου 14:04)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης