Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η άσκηση "Πυρπολητής" με τη ματιά των τουρκικών ΜΜΕ

Η άσκηση
Ξεσάλωσε η Milliyet για την αιφνιδιαστική Άσκηση.
Με αναφορές στον πόλεμο του 1821 και κυρίως στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827 η τουρκική εφημερίδα Milliyet αναφέρεται στην ελληνική άσκηση «Πυρπολητής» που διεξήχθη στα Δωδεκάνησα έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.«Σκανδαλώδης άσκηση από την Ελλάδα! Της έδωσαν το όνομα των ανθρώπων που έκαψαν τα οθωμανικά πλοία…» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.
Η ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» έγινε θέμα στα Τουρκικά ΜΜΕ και μάλιστα ήταν τέτοια η πρεμούρα να παρουσιάσουν το θέμα στον τουρκικό λαό, που "μπέρδεψαν" το Στόχο της Ασκήσεως που εξελίχθηκε στο Νοτιοανατολικό Άκρο του Αιγαίου με τα… Ιμια! Στόχος της τουρκικής προπαγάνδας και όλων αυτών των δημοσιευμάτων, είναι αφενός η υποβάθμιση της σημασίας της ελληνικής άσκησης και του αξιόμαχου των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και αφετέρου η αναμόχλευση των ανθελληνικών αισθημάτων στον τουρκικό λαό και την εμπέδοση της ιδέας ότι: "η Τουρκία βρίσκεται υπό την απειλή των γειτόνων", που θα δικαιολογήσει τις όποιες μελλοντικές ενέργειες.

"Ο Έλληνας "εμπρηστής" τρελαίνεται" είναι ο τίτλος της διαδικτυακής έκδοσης της Star, η οποία χρησιμοποιεί μια φωτογραφία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: "Άλλη μια κίνηση από την Αθήνα για την αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε 12 νησιά ξεκίνησε μια άσκηση που ονομάζεται "Πυρπολητής. Η εφαρμογή του ψευδώνυμου των Ελλήνων στρατιωτών που έκαψαν τα οθωμανικά πλοία τροφοδότησε σχόλια η Ελλάδα θέλει «ένα σκηνικό» έντασης" αναφέρει η Star.
Και όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα: "Η Ελλάδα έχει προσθέσει ένα νέο στοιχείο στις προκλητικές πρωτοβουλίες της για να τερματίσει τις έρευνες για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας της ΤΔΒΚ.
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε μια ξαφνική άσκηση παρέμβασης που ονομάζεται "Πυρπολίτης" σε 12 νησιά."

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας το NTV  διέκοψε το πρόγραμμα του και μετέδωσε έκτακτο με την είδηση της ασκήσεως, ενώ αναφέρθηκε και στο δελτίο ειδήσεων παρουσιάζοντας την άσκηση ως ανακατάληψη των Ιμίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης