Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευάλωτη η Βρετανία απέναντι στις Ρωσικές προκλήσεις μετά το Brexit - Επανεξετάζει τις αμυντικές δυνατότητές της

Ευάλωτη η Βρετανία απέναντι στις Ρωσικές προκλήσεις μετά το Brexit - Επανεξετάζει τις αμυντικές δυνατότητές της
Ο Βρετανός Υπουργός Αμυνας υποστήριξε πως είναι ζωτικής σημασίας να αναπτύξουμε τις αμυντικές δυνατότητές μας για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές απειλές 
Η απομόνωση της Βρετανίας από την ασπίδα της ΕΕ προκαλεί ανησυχία στο Λονδίνο μετά την ένταση στις διπλωματικές σχέσεις της με τη Ρωσία.
Για το λόγο αυτό εξετάζει εκ νέου τις αμυντικές δυνατότητες της οι οποίες σύμφωνα με τον υπουργός Άμυνας πρέπει να εξελιχθούν για να ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη απειλή που θέτει η Ρωσία.
Ο Gavin Williamson σε άρθρο του στον βρετανικό Telegraph εξέφρασε την ανησυχία του μετά τη δολοφονία του ρώσου πράκτορα Skripal λέγοντας πως «ο Putin χρησιμοποιεί τις αυξανόμενες υβριδικές ικανότητες για να σαμποτάρει, να υπονομεύσει και να επηρεάσει χώρες σε όλο τον κόσμο».
«Είναι ζωτικής σημασίας για την άμυνα του Ηνωμένου Βασιλείου να συνεχίσει να αναπτύσσεται για να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές απειλές για να διατηρήσουμε τη χώρα μας ασφαλή, να προστατέψουμε τις ελευθερίες που κερδήθηκαν με μόχθο και τον τρόπο ζωής που απολαμβάνουμε σήμερα», υπογράμμισε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης