Τελευταία Νέα
Διεθνή

EDF, IBM, Amazon, AstraZeneca στις εταιρείες που προειδοποιούν τη Βρετανία για σημαντικές οικονομικές απώλειες μετά το Brexit

EDF, IBM, Amazon, AstraZeneca στις εταιρείες που προειδοποιούν τη Βρετανία για σημαντικές οικονομικές απώλειες μετά το Brexit
Οι εταιρείες προειδοποιοιύν για ενδεχόμενη έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων από χώρες της ΕΕ λόγω της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής μετά το Brexit 
Η Γαλλική Electricite de France SA και η αμερικανική IBM είναι μεταξύ των εταιρειών που προειδοποιούν την βρετανική κυβέρνηση για σημαντικές απειλές για τις επιχειρήσεις τους μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Mail, επικαλούμενη εμπιστευτικά έγγραφα, oι εταιρείες διαμαρτυρήθηκαν για ενδεχόμενη έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων καθώς υπέβαλαν παρατηρήσεις στο Βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο διαβούλευσης για τις μεταναστευτικές πολιτικές μετά το Brexit.
Η βρετανική κυβέρνηση διαθέτει έγγραφα που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι επιχειρήσεις της Βρετανίας εξαρτώνται από τους ευρωπαίους εργαζόμενους τους με αποτέλεσμα να ανησυχούν για τους μεταναστευτικούς περιορισμούς μετά το Brexit.
Το ποσοστό της μετανάστευσης από τις χώρες της ΕΕ μειώθηκε στη Βρετανία κατά το ήμισυ από το δημοψήφισμα του 2016, με την μεγαλύτερη πτώση να σημειώνουν οι πολίτες των οκτώ ανατολικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, που προσχώρησαν στην ΕΕ το 2004.
Η Electricite de France SA, μια από τις μεγαλύτερες γαλλικές εταιρείες η οποία κατασκευάζει το πυρηνικό εργοστάσιο Hinkley Point C, ύψους 20 δισ. Λιρών στο Somerset της Αγγλίας, προειδοποίησε ότι το κόστος του έργου θα μπορούσε να αυξηθεί ενώ απειλείται ακόμη και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του εργου για το 2027 εάν οι 7.500 μη Βρετανοί εργαζόμενοι του απελαθούν από τη Βρετανία.
Άλλες εταιρείες, όπως η Amazon.com Inc., η John Lewis, η AstraZeneca Plc, η McDonald's Corp. και η British Pet Centrica Plc, ανέφεραν μια σειρά άλλων απειλών μετά το Brexit. Αυτές περιλαμβάνουν τη μετακίνηση των κεντρικών γραφείων τους εκτός Ηνωμένου Βασιλείου ακόμη και πιθανές ελλείψεις φαρμάκων και προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης