Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Milliyet ανακάλυψε το «ύπουλο σχέδιο» της Ελλάδας: Παρατηρητήρια πουλιών στα Ίμια

H Milliyet ανακάλυψε το «ύπουλο σχέδιο» της Ελλάδας: Παρατηρητήρια πουλιών στα Ίμια
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, η Ελλάδα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει παρατηρητήρια πουλιών στα Ίμια
Για ύπουλο σχέδιο της Ελλάδας με στόχο την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας (!) στα Ίμια κάνει λόγο η Milliyet «ανακαλύπτοντας» έναν νόμο για την εγκατάσταση παρατηρητηρίων πουλιών και προστασίας της φυσικής ζωής στη βραχονησίδα.
«Το ύπουλο σχέδιο της Ελλάδας! Κλιμακώνεται η ένταση…» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου επισημαίνεται «ένα νέο βήμα έκανε η Ελλάδα, που προσπαθεί να κλιμακώσει την ένταση με προκλητικών ενεργειών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο».


Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, η Ελλάδα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει παρατηρητήρια πουλιών στα Ίμια.
Όπως αναφέρεται η πληροφορία προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Άγκυρας, που πίσω από αυτό βλέπει προσπάθεια της Ελλάδας για την επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στα Ίμια.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία και ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να δημιουργήσει αμφιλεγόμενες γεωγραφικές μορφές.
Δεν θα το αποδεχτούμε αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης