Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν θέλει πόλεμο στο Αιγαίο η Τουρκία, ξέρει ότι δεν θα τον κερδίσει

Κατρούγκαλος: Δεν θέλει πόλεμο στο Αιγαίο η Τουρκία, ξέρει ότι δεν θα τον κερδίσει
Η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη, θέλει να γκριζάρει περιοχές είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι η Τουρκία δεν θέλει να κάνει πόλεμο στο Αιγαίο διότι ξέρει ότι δεν θα τον κερδίσει διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, ξέροντας ότι δεν θα γίνει πόλεμος και κυρίως έχοντας εμπιστοσύνη, στην αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Οι λεκτικές κορώνες της Άγκυρας, είναι ένδειξη αδυναμίας.
Η Τουρκία δεν θέλει να κάνει πόλεμο στο Αιγαίο γιατί ξέρει ότι δε μπορεί να τον κερδίσει.
Η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη και θέλει να γκριζάρει περιοχές στο Αιγαίο, για αυτό και προσπαθεί να διατηρεί συνεχώς ένταση, και με τον τρόπο αυτό να ελπίζει ότι θα μπορέσει με τον τρόπο αυτό να αμφισβητήσει, αυτά που μας δίνει χωρίς καμία επιφύλαξη το διεθνές δίκαιο.
Εκείνο όμως που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού είναι η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία οι προκλήσεις αυτές της Τουρκίας, συνιστούν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.
Η κατάσταση είναι ποιοτικά καινούργια και η Τουρκία βρίσκεται σε διπλωματική απομόνωση.
Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, είπε ότι δε μπορούν να εκδοθούν, γιατί υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που δε μπορούν να ανατραπούν, τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση αποκλείεται η παράδοση τους στην Τουρκία».
Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη εάν βρεθεί μια αποδεκτή λύση να τη φέρει στη Βουλή.
«Η λύση με τα Σκόπια είναι εθνική ανάγκη», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι «έχουμε περιγράψει τους όρους της λύσης που πρέπει να επικυρωθεί με διεθνή συνθήκη».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης