Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέους δασμούς, θα προχωρήσουμε σε ανάλογα αντίμετρα

Κίνα: Εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέους δασμούς, θα προχωρήσουμε σε ανάλογα αντίμετρα
Ο πρεσβευτής της Κίνας στις ΗΠΑ, Cui Tiankai, τόνισε ότι το Πεκίνο θα απαντήσει «με την ίδια κλίμακα και την ίδια ένταση»
Τη θέση ότι η Κίνα θα απαντήσει σε ενδεχόμενους νέους δασμούς που θα επιβάλουν σε βάρος της οι ΗΠΑ, διατύπωσε σήμερα (3/4) ο προσβευτής του Πεκίνου στην Ουάσιγκτον, Cui Tiankai, τονίζοντας μάλιστα ότι τα αντίμετρα θα είναι ίδιας αναλογίας, κλίμακας και έντασης.
Μάλιστα, τα σχόλια του Cui ήταν τα πρώτα που καταδεικνύουν ότι η Κίνα αναμένεται να αντιδράσει απέναντι στα νέα εμπορικά μέτρα που εξετάζουν οι ΗΠΑ αναφορικά με τις εισαγωγές από το Πεκίνο.
Συγκεκριμένα, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει νέους δασμούς σε προϊόντας ύψους 50 δισ. δολ. ως «τιμωρία» για την ευρύτατη παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτισίας που θεωρεί ότι έχει πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα η Κίνα.
«Εάν πράξουν κάτι τέτοιο, τότε θα λάβουμε αντίμετρα της ίδιας αναλογίας, την ίδιας κλίμακας και τις ίδιας έντασης», ήταν το χαρατκηριστικό σχόλιο του Cui, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «η Κίνα έχει σημειώσει ικανοποιητικό πρόοδο στην ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και είναι έτοιμη να εξετάσει περιπτώσεις στις οποίες σημειώθηκαν παραβιάσεις».
Την περασμένη Παρασκευή (30/3) ο αντιπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, πρότεινε μάι λίστα με συγκεκριμένα κινεζικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί, ώστε να αντισταθμιστεί η ζημία που προκλήθηκε στην αμερικανική οικονομία από τις πολιτικές της Κίνας.
Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των δασμών της σε αμερικανικά προϊόντα, η Κίνα προέτρεψε τις ΗΠΑ να πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ζημία στις σχέσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης