Τελευταία Νέα
Οικονομία

Welt: Οι δανειστές εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία της Ελλάδας

Welt: Οι δανειστές εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία της Ελλάδας
Για «εσωτερική χρήση» η ρητορική του Τσίπρα αναφορικά με το χρέος, τονίζει η Welt
Στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο σημερινό (3/4) υπουργικό συμβούλιο αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt.
Όπως τονίζει ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να αιτηθεί για μία προληπτική πιστωτική γραμμή και στόχος της είναι μία «καθαρή έξοδος» από το μνημόνιο, χωρίς υπερβολική εποπτεία.
«Θέλουμε να πάρουμε εκ νέου τη χώρα στα χέρια μας.
Πρέπει, όμως, να είμαστε προσεκτικοί.
Τα τελευταία μέτρα ενός μαραθωνίου είναι τα δυσκολότερα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Πάντως, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας και υπάρχουν αρκετοί λόγοι που την δικαιολογούν.
Η οικονομία ανακάμπτει αλλά όχι με εντυπωσιακούς ρυθμούς, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μεταρρυθμίσεις και αρκετές ιδιωτικοποιήσεις.
Ένας ακόμη λόγος ανησυχίας είναι το εξαιρετικά υψηλό χρέος της χώρας το οποίο έφθασε στο 180% του ΑΕΠ το 2017.
Συνολικά η χώρα έχει λάβει κεφάλαια 250 δισ. ευρώ, με το τρίτο πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ να ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018.
«Εάν ήταν στο χέρι του Τσίπρα θα συνέδεε άμεσα την έξοδο από το πρόγραμμα με τη ρύθμιση του χρέους», υπογραμμίζει η Welt.
Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα, στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να παραμείνει στην εξουσία και η ρητορική του για το χρέος συνδέεται άμεσα με τα οφέλη που θα έχει στο εσωτερικό, πολιτικό παιχνίδι.
Πάντως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αρκετά πίσω από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης