Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Κατρούγκαλος: Δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί
Υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος επεσήμανε πως υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου.
«Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία.
Δεν μπορούν  να παραδοθούν στην Τουρκία γιατί είμαστε Κράτος Δικαίου και υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου που το απαγορεύουν.
Παράλληλα όμως οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εφόσον εμπλέκονται στο πραξικόπημα , και τονίζω το εάν, ναι μεν δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία αλλά δεν μπορούν και να λάβουν την ιδιότητα του πρόσφυγα, όπως αυτό ορίζεται από τη σύμβαση της Γενεύης» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση την απόφαση και για αυτό το ζήτημα θα τη λάβει η ελληνική δικαιοσύνη.
Ερωτηθείς για τους χαρακτηρισμούς του Π. Καμμένου για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο κ.Κατρούγκαλος τις απέδωσε στη «διαφορά εκφραστικών μέσων και ύφους» , προσθέτοντας πάντως ότι την εξωτερική πολιτική τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και ότι αυτή η πολιτική είναι η ίδια που εφαρμόζει και ο υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης