Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βερολίνο: Απαραίτητος ο διάλογος για να αποφευχθεί η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου

Βερολίνο: Απαραίτητος ο διάλογος για να αποφευχθεί η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με την επιβολή δασμών σε κινεζικά και αμερικανικά προϊόντα αντίστοιχα
Στην ανάγκη έναρξης του διαλόγου ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου αναγέρθηκε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.
«Πρέπει να αρχίσουμε διάλογο για το εμπόριο ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εμποδίων στο εμπόριο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας, από πλευράς του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τα κινεζικά προϊόντα τα οποία θα υπόκεινται σε επιπρόσθετους δασμούς, η Κίνα δίνει την απάντηση της.
Το Πεκίνο προανήγγειλε την επιβολή δασμών ύψους 25% σε σημαντικές αμερικανικές εξαγωγές, αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μεταξύ των προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται στην κινεζική λίστα δασμών είναι η σόγια, τα αυτοκίνητα, τα χημικά προϊόντα, κάποιοι τύποι αεροσκαφών και προϊόντα καλαμποκιού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
Επιπλέον δασμοί θα επιβληθούν σε προϊόντα όπως το ουίσκι, τα πούρα και ο καπνός, κάποια είδη βοδινού, λιπαντικά, προπάνιο και άλλα πλαστικά προϊόντα, ανέφερε το ΥΠΟΙΚ στην ανακοίνωσή του. Στους νέους δασμούς θα υπόκεινται ο αμερικανικός χυμός πορτοκαλιού, το βαμβάκι, κάποια είδη σίτου καθώς και τα μικρά φορτηγά, κάποια οχήματα τύπου SUV και ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με το υπουργείο.
Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον είχε δημοσιοποιήσει κατάλογο 1.300 κινεζικών προϊόντων στα οποία θα επιβάλλει δασμούς 25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης