Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καθοριστική η συνάντηση Κοτζιά - Dimitrov στα Σκόπια στις 12/4 - «Κόκκινη γραμμή» για την Αθήνα η αλλαγή στο Σύνταγμα

Καθοριστική η συνάντηση Κοτζιά - Dimitrov στα Σκόπια στις 12/4 - «Κόκκινη γραμμή» για την Αθήνα η αλλαγή στο Σύνταγμα
Μετά τις τελευταίες επαφές οι υπουργοί Εξωτερικών δήλωσαν περισσότερο αισιόδοξοι για τη συνέχεια, ωστόσο η άρνηση της πΓΔΜ για συνταγματικές αλλαγές, παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο
Για την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 έχει καθοριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο καθοριστικό ραντεβού του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του, N. Dimitrov.
Η δεύτερη αυτή συνάντηση αναμένεται να είναι καθοριστική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την ονομασία της πΓΔΜ, καθώς εντείνονται οι διαβουλεύσεις.
Μετά τις τελευταίες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, οι υπουργοί Εξωτερικών δήλωσαν περισσότερο αισιόδοξοι για τη συνέχεια, ωστόσο η άρνηση της πΓΔΜ για προχωρήσει στις συνταγματικές αλλαγές, παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας.
Πριν την άφιξή του στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα βρεθεί στο Βελιγράδι στις 10 Απριλίου και την επόμενη ημέρα 11 Απριλίου, θα επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο.
Σημειώνεται ότι στις 17:00 σήμερα το απόγευμα, ο Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσει τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας.
Με τη συνάντηση αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών και ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι πλην του κ. Μητσοτάκη ο κ.Κοτζιάς ενημέρωσε αναλυτικά και διεξοδικά τις προηγούμενες δύο ημέρες τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Χθες ο κ.Κοτζιάς ενημέρωσε τον κ.Λεβέντη, ο οποίος αφού υποστήριξε πως δεν θέλει ονομασία με τον όρο Μακεδονία, ζήτησε από τον Έλληνα ΥΠΕΞ να πείσει την ΠΓΔΜ να αλλάξει τη θέση της στο θέμα της ονομασίας.
Επιπλέον, ο κ.Κοτζιάς είχε συνάντηση και με την Φώφη Γεννηματά, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις, όπως συνέβη και με τους κ.κ.Θεοδωράκη και Κουτσούμπα, τους οποίους συνάντησε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης