Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ δεν προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία

Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ δεν προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία
Το ΝΑΤΟ δεν αποσκοπεί στο να απομονώσει τη Ρωσία, αλλά έπρεπε να δείξει τη δυσαρέσκειά του με τη Μόσχα, δήλωσε ο Jens Stoltenberg
Το ΝΑΤΟ δεν αποσκοπεί στο να απομονώσει τη Ρωσία μετά την επίθεση κατά του πρώην Ρώσου πράκτορα και της κόρης του στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, αλλά έπρεπε να δείξει τη δυσαρέσκειά του με τη Μόσχα, δήλωσε σήμερα (4/4/2018) ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg.
Το ΝΑΤΟ απέλασε την περασμένη εβδομάδα επτά διπλωμάτες από τη ρωσική αποστολή στη Συμμαχία και μείωσε το ανώτατο μέγεθος της αντιπροσωπείας σε 20 από 30 μέλη μετά την επίθεση, για την οποία η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα, με το Κρεμλίνο να αρνείται τις κατηγορίες.
«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία επειδή η Ρωσία είναι γείτονάς μας, η Ρωσία είναι εκεί για να μείνει.
Δεν επιδιώκουμε να απομονώσουμε τη Ρωσία», δήλωσε ο Stoltenberg σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα.
Ο ίδιος δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ ανησυχεί για την πιο «επιθετική» Ρωσία, η οποία, όπως είπε, προσάρτησε την Κριμαία, αποσταθεροποίησε την ανατολική Ουκρανία, υποστήριξε τον σύρο πρόεδρο, Bashar al-Assad, και παρενέβη στις υποθέσεις άλλων εθνών.
«Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο οι σύμμαχοι και οι εταίροι του ΝΑΤΟ αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν μετά την επίθεση στο Salisbury.
Επειδή αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός», τόνισε ο Stoltenberg.
«Είναι μια επίθεση που έχει γίνει στο πλαίσιο ενός μοτίβου μίσους που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια από τη Ρωσία», διευκρίνισε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης