Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ελεύθερος ο Puigdemont με εγγύηση 75 χιλ. ευρώ

Γερμανία: Ελεύθερος ο Puigdemont με εγγύηση 75 χιλ. ευρώ
Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, συνελήφθη, αφού εισήλθε στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης
Άμεσα θα αποφυλακιστεί ο Carles Puigdemont, καθώς κατέβαλε την εγγύηση που ανέρχεται στα 75.000 ευρώ.
Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, συνελήφθη, αφού εισήλθε στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης.
Σύμφωνα με την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου «δεν υπήρχε ο αναγκαίος βαθμός βίας για να δικαιολογηθεί το έγκλημα της «εσχάτης προδοσίας», για τον οποίο καταζητείται από τις ισπανικές αρχές.
Ωστόσο, ο Καταλανός αυτονομιστής μπορεί να εκδοθεί για υπεξαίρεση δημόσιων πόρων, κάτι που εναπόκειται επίσης στη γερμανική δικαιοσύνη.
Η Μαδρίτη κατηγορεί τον ηγέτη των αυτονομιστών για ανταρσία και διαφθορά αφού διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.
Η Γερμανία θα ήθελε οι βουλευτές της περιφερειακής Βουλής της Καταλονίας να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης καθότι μόνο τότε θα μπορέσει να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση μεταξύ της ισπανικής επαρχίας και της κυβέρνησης της Μαδρίτης που ξεκίνησε μετά το περυσινό ανεπίσημο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, δήλωσε  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Κυβερνητικοί εκπρόσωποι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο ρόλο στη «δικαστική υπόθεση» με την πιθανή έκδοση του τέως καταλανού προέδρου.
Την Πέμπτη, γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της αποφυλάκισης με εγγύηση κι υπό περιοριστικούς όρους του Κάρλες Πουτζντεμόν και επισήμανε ότι η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς εκεί, όχι όμως βάσει της σοβαρότερης κατηγορίας της εξέγερσης, όπως αξιώνει η Μαδρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης