Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Δεν πρόκειται να υπάρξει εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Phoenix Capital: Δεν πρόκειται να υπάρξει εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Οι δασμοί που έχουν ανακοινωθεί από τις δύο χώρες θα αργήσουν αρκετούς μήνες να εφαρμοστούν
Την άποψη ότι δεν πρόκειται να λάβει χώρα κανένας εμπορικός πόλεμος εκφράζει η Phoenix Capital σε report της, τονίζοντας ότι όσοι επενδυτές θέλουν να «βγάλουν λεφτά» την τρέχουσα εβδομάδα από τη Wall Street καλό θα ήταν να το γνωρίζουν.
«Τι θα συμβεί με τους δασμούς;
Οι δασμοί εκατ. δισ. δολαρίων που πλήττουν Κίνα και ΗΠΑ μπορούν να οδηγήσουν σε κρίση;
Σε καμία περίπτωση», εκτιμά η Phoenix Capital.
Όπως υπογραμμίζει το 95% των δασμών που έχουν ανακοινωθεί δεν πρόκειται να τεθούν σε ισχύ πριν από τον Μάιο του 2018, ενώ οι πρόσθετοι δασμοί αξίας 100 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε ο Trump θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τον Ιούνιο του 2018.
Ταυτόχρονα ο Trump εξαίρεσε τους τέσσερις από τους πέντε μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ από αυτούς τους δασμούς.
Όσο για τους δασμούς 25% σε χάλυβα, η αξία των κινεζικών εισαγωγών χάλυβα φθάνει στα 1,9 δισ. δολάρια, δηλαδή ούτε καν στο 0,5% της συνολικής αξίας των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Κατά τη Phoenix «δεν υπάρχει εμπορικός πόλεμος.
Υπάρχει μία εν εξελίξει διαπραγμάτευση, η οποία θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν τεθούν, πραγματικά, σε εφαρμογή οι δασμοί.
Οι αγορές το γνωρίζουν αυτό.
Και κυρίως οι αγορές συναλλάγματος, αυτές με τη μεγαλύτερη ρευστότητα, καθώς οι ημερήσιες συναλλαγές κυμαίνονται από πέντε έως έξι τρισ. δολάρια.
Εάν παρατηρήσει κάποιος την πορεία του δολαρίου και κυρίως την ισοτιμία του με το γεν θα κατανοήσει ότι οι αγορές στην πραγματικότητα δεν ανησυχούν και τόσο πολύ».

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/GPC49181.png?itok=espQiV0r

Η Phoenix τονίζει ότι μάλλον οι αγορές συναλλάγματος γνωρίζουν καλύτερα απ’ ότι οι «γκουρού» και καλό θα είναι οι επενδυτές να τις εμπιστευτούν.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/GPC49182.png?itok=wOFkKBeH

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης