Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έχει αποσυνδεθεί από την ανάπτυξη

Praet (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έχει αποσυνδεθεί από την ανάπτυξη
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη φαίνεται να έχει αποσυνδεθεί από την ανάπτυξη και παραμένει υποτονικός, δήλωσε ο Peter Praet
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη φαίνεται να έχει αποσυνδεθεί από την ανάπτυξη και παραμένει υποτονικός, παρά την ταχύτατη ανάπτυξη που καταγράφει η οικονομία του νομισματικού μπλοκ, δήλωσε σήμερα (9/4/2018) ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Peter Praet.
«Ωστόσο, η συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στη μείωση των διαφορών στην παραγωγή και στην ανεργία, ανεξάρτητα από το σημερινό επίπεδό τους», δήλωσε ο Praet σε επιχειρηματικό φόρουμ στη Φρανκφούρτη.
«Μόλις το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι έχουν εκπληρωθεί τα τρία κριτήρια για μια βιώσιμη προσαρμογή - σύγκλιση, εμπιστοσύνη και ανθεκτικότητα - οι καθαρές αγορές τίτλων θα τερματιστούν, σύμφωνα με το guidance μας», ανέφερε ο Praet, επαναλαμβάνοντας το μακροχρόνιο μήνυμα πολιτικής της ΕΚΤ.
Μέχρι τότε, ένας μεγάλος βαθμός νομισματικής τόνωσης εξακολουθεί να είναι απαραίτητος για μια άνοδο των υποκείμενων πληθωριστικών πιέσεων, πρόσθεσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης