Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yildirim: Ρωσία και ΗΠΑ να σταματήσουν να τσακώνονται δημοσίως για τη Συρία

Yildirim: Ρωσία και ΗΠΑ να σταματήσουν να τσακώνονται δημοσίως για τη Συρία
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Binali Yildirim, συνέστησε στη Ρωσία και στις ΗΠΑ να περιορίσουν τις δημόσιες διαφωνίες τους για τη Ρωσία
Παρέμβαση στην κόντρα ΗΠΑ - Ρωσίας για την κατάσταση στη Συρία έκανε σήμερα (11/4/2018) η Άγκυρα, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Binali Yildirim, επεσήμανε ότι τσακώνονται σαν τους νταήδες στη μέση του δρόμου.
«Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Binali Yildirim, συνέστηκε στη Ρωσία και στις ΗΠΑ να περιορίσουν τις δημόσιες διαφωνίες τους για τη Ρωσία» δήλωσε μεταξύ άλλων μετά το θέμα που άνοιξε μέσω του twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ο οποίος στην ουσία προανήγγειλε «χτύπημα» με πυραύλους στη Συρία.

To tweet του Trump

Οι ΗΠΑ, σε συνεννόηση με τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία, προετοιμάζονται για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Bashar Al Assad μετά και την επίθεση με χημικά που έγινε στις 7 Απριλίου στη Ντούμα, στην ανατολική Γούτα που θεωρούνταν προπύργιο των Σύρων ανταρτών.
Όμως η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ άσκησε βέτο στο αμερικανικό σχέδιο απόφασης που προέβλεπε τον καθορισμό ενός μηχανισμού διενέργειας έρευνας σχετικά με τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα της Συρίας, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να προειδοποιεί τη Μόσχα «να μην συνεργάζεται με ένα ζώο που σκοτώνει με χημικά αέρια τους ανθρώπους του και το απολαμβάνει».
Απαντώντας στο βέτο που άσκησε η Ρωσία, ανέφερε στο twitter: «Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα στραφούν προς τη Συρία.
Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα έρχονται, ωραίοι και νέοι και "έξυπνοι!" (πύραυλοι).
Δεν πρέπει να είστε συνεργάτες με ένα ζώο που σκοτώνει με χημικά αέρια τους ανθρώπους του και το απολαμβάνει!».

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι έξυπνοι πύραυλοι του Trump να πέσουν στους τρομοκράτες, όχι στη νόμιμη κυβέρνηση του Assad

Στην προαναγγελία του στρατιωτικού χτυπήματος στη Συρία που έκανε μέσω του twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump απαντά η Μόσχα, η οποία καλεί τις ΗΠΑ να στοχοποιήσουν τους τρομοκράτες και όχι μια νόμιμη κυβέρνηση.
Ύστερα από τα tweets του Trump, ο οποίος καλούσε τη Ρωσία να ετοιμαστεί για νέους, ωραίους και έξυπνους πυραύλους απαντώντας επί της ουσίας στα όσα υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης στο Λίβανο Alexander Zasypkin περί κατάρριψης των όποιων αμερικανικών πυραύλων πέσουν στη Συρία, το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τις ΗΠΑ να ρίξουν τους «έξυπνους πυραύλους στους τρομοκράτες και όχι στη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας που εδώ και τόσα χρόνια πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφος της».
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zacharova πρόσθεσε ότι οι πύραυλοι του Trump μπορεί να έχουν ως στόχο να υπονομεύσουν τις έρευνες των ειδικών για την επίθεση με χημικά όπλα που έγινε στην ανατολική Γούτα στη Συρία, η οποία άλλωστε αποτέλεσε και την αφορμή για τη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ.
«Είναι άραγε ενήμεροι οι ειδικοί της OPCW ότι οι έξυπνοι πύραυλοι πρόκειται να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία της επίθεσης με χημικά όπλα;
Ή αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο, δηλαδή να εξαφανίσουν με τους έξυπνους πυραύλους τους όλα τα στοιχεία αυτής της κατασκευασμένης επίθεσης, έτσι ώστε οι διεθνείς επιθεωρητές να μην έχουν στοιχεία να αναζητήσουν;» διερωτήθηκε η Zacharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης