Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Γιατί οι Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία δεν τιμωρήθηκαν όπως το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα

Teneo Intelligence: Γιατί οι Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία δεν τιμωρήθηκαν όπως το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα
Η έλλειψη λαϊκιστικών κομμάτων στην Πορτογαλία αποδεικνύει ότι οι λύσεις βρέθηκαν εντός του συστήματος
Αν και στην Ευρώπη τα Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα καταρρέουν -καθώς ήταν θύματα της ανόδου του λαϊκισμού και του γεγονότος ότι δεν υπήρξαν πειστικές απαντήσεις στη χρηματοοικονομική κρίση της ευρωζώνης- στην Πορτογαλία η κατάσταση είναι διαφορετική.
H κυβέρνηση μειοψηφίας του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού, Antonio Costa, ενισχύεται στις δημοσκοπήσεις, στηριζόμενη στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, στην υποχώρηση της ανεργίας και στο χαμηλό έλλειμμα.
«Βρήκαμε λύσεις εντός του συστήματος» δήλωσε πρόσφατα ο Consta ερωτηθείς για ποιο λόγο στην Πορτογαλία τα λαϊκιστικά κόμματα δεν ενισχύθηκαν όπως συνέβη στην Ευρώπη, από τη Γερμανία έως την Ελλάδα.
Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους ο λαϊκισμός δεν έχει ανθίσει στην Πορτογαλία ο Antonio Barroso της Teneo Intelligence αναφέρεται και στο μεταναστευτικό.
Κι αυτό γιατί, η Πορτογαλία δεν αντιμετώπισε μεταναστευτική κρίση όπως άλλες χώρες της ΕΕ.
Επιπλέον, στην Πορτογαλία τις αντιμνημονιακές διαμαρτυρίες ανέλαβε το Κομμουνιστικό Κόμμα, μην αφήνοντας μεγάλα περιθώρια στα λαϊκιστικά κινήματα.
Παράλληλα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανανέωσε την ηγεσία του.
«Αυτή η αλλαγή ηγεσίας ήταν κρίσιμη για να εξασφαλιστεί ότι οι Σοσιαλιστές δεν θα τιμωρούνταν από τους ψηφοφόρους με τον τρόπο που τιμωρήθηκε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα» είπε ο Barroso.
Παρ' όλα αυτά η οικονομία της Πορτογαλίας παραμένει εύθραυστη καθώς αν και το χρέος έχει υποχώρησε σημαντικά πέρυσι, διαμορφούμενο στο 126% σημαίνει ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης