Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ ενός ενισχυμένου ρόλου του ESM στη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης η ΕΚΤ

Υπέρ ενός ενισχυμένου ρόλου του ESM στη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης η ΕΚΤ
Υπέρ προτάσεων για την ενσωμάτωση του ESM στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσσεται η ΕΚΤ
Υπέρ προτάσεων για την ενσωμάτωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσσεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όμως δεν συμφωνεί με το να ονομαστεί Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, αναφέρει με σημερινή (12/4/2018) του γνωμοδότηση ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Όπως σημειώνει το «Reuters», ο ΕSM αποτελεί αυτή την στιγμή ένα διακυβερνητικό σώμα, το οποίο λειτουργεί με βάση μια συνθήκη μεταξύ των 19 κρατών μελών της Ευρωζώνης.
Η ενσωμάτωσή του στο ευρύτερο ευρωπαϊκό δίκαιο, θα τον καθιστούσε έναν οργανισμό της ΕΕ.
Οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αντιτίθενται σε μια τέτοια κίνηση, καθώς ανησυχούν πως θα χάσουν τον πλήρη έλεγχο της δανειοδοτικής ικανότητας του μηχανισμού, ύψους 500 δισ. ευρώ.
«Η ΕΚΤ στηρίζει την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενσωματώσει τον ESM στο νομικό πλαίσιο της Ένωσης», αναφέρει η ΕΚΤ.
«Αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης της Ευρώπης», συνεχίζει.
«Η εγκαθίδρυση του ESM ως σώματος της Ένωσης θα του επιτρέψει να επιτύχει καλύτερα τον στόχο του να συνεισφέρει στην διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ευρωζώνης, καθώς και της συμμετοχής των κρατών - μελών στην τραπεζική ένωση», προσθέτει η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης