Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Οι πραξικοπηματίες επικοινωνούσα μέσω ενός δημοφιλούς παιχνιδιού για κινητά

Τουρκία: Οι πραξικοπηματίες επικοινωνούσα μέσω ενός δημοφιλούς παιχνιδιού για κινητά
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι γκιουλενιστές είχαν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή «2048 Fun And Relaxing Puzzle Game»
Την εκτίμηση ότι οι υπεύθυνοι για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016 επικοινωνούσαν μέσω μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής με προκάλυμμα ένα δημοφιλές παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα, εκφράζουν οι τουρκικές δικαστικές αρχές, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι γκιουλενιστές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχαν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή «2048 Fun And Relaxing Puzzle Game», από το όνομα του πολύ δημοφιλούς μαθηματικού γρίφου «2048», την οποία χρησιμοποιούσαν στην πραγματικότητα ως υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.
Το πρακτορείο δεν εξηγεί πώς λειτουργούσε αυτή η φερόμενη λαθραία επικοινωνία, αλλά αναφέρει πως η εξέταση του ψηφιακού υλικού πολλών ανθρώπων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για το πραξικόπημα οδήγησε στην ανακάλυψη πολλών εφαρμογών που χρησιμοποιούσαν οι γκιουλενιστές για να επικοινωνούν μεταξύ τους, μεταξύ των οποίων το “2048 Fun And Relaxing Puzzle Game”.
Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα κατηγορεί τον Fethullah Gulen, έναν ιερωμένο με επιρροή που έχει εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, ότι εξύφανε το πραξικόπημα με σκοπό να ανατρέψει τον πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.
Ωστόσο, ο Gulen αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης