Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Τύπος: Ο Trump επέλεξε τη χειρουργική επίθεση στη Συρία γιατί φοβάται τους Ρώσους - Τους ζήτησε την άδεια

Διεθνής Τύπος: Ο Trump επέλεξε τη χειρουργική επίθεση στη Συρία γιατί φοβάται τους Ρώσους - Τους ζήτησε την άδεια
Επικριτικός ο διεθνής τύπος για την πυραυλική επίθεση των αμερικανών στην Συρία
Για «στοχευμένη επίθεση» των αμερικανών και συμμαχικών δυνάμεων στη Συρία η οποία δεν είχε ως στόχο τις ρωσικές δυνάμεις κάνει λόγο μεγάλη μερίδα των διεθνών ΜΜΕ μια ημέρα μετά την αμερικανική και συμμαχική επίθεση στη Συρία.
Μάλιστα η αμερικανική Washington post κυριολεκτικά χλευάζει τον αμερικανό πρόεδρο λέγοντας ότι «δεν μπορεί να αποφασίσει τελικά τι θέλει να κάνει στη Συρία.
Να φανεί ο πιο δυνατός ή να αποχωρήσει;»

Η γερμανική Die Welt υποστηρίζει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ήταν διχασμένη για την επίθεση καθώς ο νέος σύμβουλος ασφαλείας John Bolton πίεζε για εκτεταμένη επιχείρηση ενώ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Jim Mattis πρότεινε χειρουργική επέμβαση.
Τελικά, αναφέρει η γερμανική Die Welt επικράτησε η άποψη Mattis για «ήπια» γλώσσα κατά της Ρωσίας στις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.
Μάλιστα και ο ίδιος στις δηλώσεις του πριν και μετά την πυραυλική επίθεση κατηγορεί τον Σύρο πρόεδρο Assad για χρήση χημικών όπλων αλλά ποτέ τη Ρωσία, που τον καλύπτει.
«Αυτό ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τον Assad για να μη χρησιμοποιεί χημικά όπλα», είπε μετά τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. «Προφανώς ο Σύρος πρόεδρος δεν πήρε το μήνυμα του περασμένου έτους» πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις ήταν τόσο συγκρατημένες όσο συγκρατημένη ήταν και η στρατιωτική επίθεση τις προηγούμενες ώρες.
Τα βρετανικά μέσα αναλώνονται σε μεγάλο βαθμό στις σφοδρές αντιδράσεις των Εργατικών και του Κόμματος της Σκοτίας για την νομιμότητα των αεροπορικών επιθέσεων.

Το Βρετανικό BBC φιλοξενεί έγγραφο του ηγέτη των εργατικών Jerymy Corbyn προς την May στο οποίο παραθέτει καυστικά σχόλια για την μην ενημέρωση του βρετανικού Κοινοβουλίου για την επίθεση .
«Θέλω να σε ευχαριστήσω που μίλησες εκ μέρους χθες στο διάγγελμά σου αναφορικά με τους βομβαρδισμούς στη Συρία» αναφέρει σαρκαστικά ο Corbyn στη May την οποία κατηγορεί ότι ενήργησε χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου καθώς δεν τέθηκε ποτέ υπόψη του το ενδεχόμενο επίθεσης στη Συρία.
Και συνεχίζει λέγοντας:
«Είμαι ευτυχής που επέστρεψαν όλοι οι βρετανοί στρατιώτες ασφαλείς και ελπίζω να μην υπήρξαν απώλειες αθώων πολιτών μετά τους βομβαρδισμούς στη Συρία».

Στο ίδιο κλίμα και ο Telegraph ο οποίος στο βασικό του άρθρο αναφέρει ότι «ο Corbyn αρνείται να κατηγορήσει τον Assad για τη χρήση χημικών όπλων» ενώ επιτίθεται και στον βρετανό ΥΠΕΞ ότι κάνει «κάνει τα στραβά μάτια στην πραγματικότητα».

Ο βρετανικός Guardian σε σχόλιο του εκφράζει φόβους για «επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο» έκφραση που όπως τονίζει ανέφερε και ο γ.γ του ΟΗΕ Antonio Guterres.
Ο αρθρογράφος του Julian Borger αναφέρει ότι «μπορεί το επίπεδο της παράνοιας να μην έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα του 1983 όταν η κατάσταση με την ΕΣΣΔ είχε φτάσει στα άκρα όμως άλλες πτυχές της τρέχουσας κρίσης είναι αναμφισβήτητα πιο επικίνδυνες. Υπάρχει λιγότερη επικοινωνία μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας και δεν υπάρχουν πλέον μόνο δύο παίκτες στο παιχνίδι, αλλά πολλών μεγάλων δυνάμεων που βρίσκονται σε παρακμή».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο «εχθρός» του Trump, Washington post χλευάζει τον αμερικανό πρόεδρο λέγοντας ότι «προσπαθεί να δείξει τη δύναμή του στη Συρία την στιγμή που έχει ανακοινώσει την αποχώρησης των ΗΠΑ από εκεί» γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος Trump έχει μια δυσκολία να αποφασίσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης