Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Τουρκία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg – Συνάντηση με Erdogan

tags :
Στην Τουρκία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg – Συνάντηση με Erdogan
Επαφές του Stoltenberg με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας
Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 16 Απριλίου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ θα έχει ακόμα επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, με τις συναντήσεις του να εστιάζουν στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες που θα διεξαχθεί την 11η-12η Ιουλίου του 2018.
Σε κάθε περίπτωση στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί και το ζήτημα της Συρίας, ιδιαίτερα μετά την επίθεση της Δύσης κατά επιλεγμένων στόχων αλλά και η στάση που προτίθεται να τηρήσει μελλοντικά η Άγκυρα.
Πάντως, ο Stoltenberg διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να κάνει καμία παρέμβαση στην τουρκική ηγεσία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για την ένταση στο Αιγαίο και για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, από το 1952.
Και οι δύο συμβάλλουν στην συλλογική μας άμυνα.
Αναμένω ότι οι διαφωνίες που παρουσιάζονται σε ορισμένα θέματα να επιλύονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος στο πλαίσιο των καλών σχέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζω ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και ότι συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω του διαλόγου» υπογράμμισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης