Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα προς τον Erdogan από το Καστελόριζο θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας

Μήνυμα προς τον Erdogan από το Καστελόριζο θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας
Η επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο χαρακτηρίζεται σε κάθε περίπτωση «υψηλού συμβολισμού»
Μήμυμα στον Ταγίπ Ερντογάν θα στείλει αύριο (17/4) από το Καστελόριζο όπου θα βρεθεί επ' αφορμή του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Ρόδο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι  φορτισμένο και η κατάσταση επιβαρύνθηκε από το περιστατικό στη βραχονησίδα –για το οποίο ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία, κάτι που δεν επιβεβαίωσε η ελληνική πλευρά.
Πάντως κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι μετά το πρόσφατο τηλεφώνημα του Μπιναλί Γιλντιρίμ στον Αλέξη Τσίπρα –μετά την πτώση του ελληνικού πολεμικού αεροσκάφους-,  που τον ενημέρωσε για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ίσως ο πρωθυπουργός κρατήσει χαμηλούς τόνους.
Ο Γιλντιρίμ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι σύντομα θα αποδοθούν από την τουρκική δικαιοσύνη οι κατηγορίες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει λόγο να ανεβάσει τους τόνους αντίθετα η ελληνική πλευρά επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης.
Η ελληνική κυβέρνηση προβληματίζεται για τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας καθώς θεωρεί ότι η ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της αναθεωρητικής της πολιτικής ενδεχομένως αποσκοπεί στη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο.
Θεωρεί, δε, ότι η Τουρκία αποβλέπει ακόμη και σε θερμό επεισόδιο αλλά υπό τη προυπόθεση ότι δεν θα χρεωθεί την ευθύνη και το αντίστοιχο κόστος η ίδια.
Γι αυτό λένε και οι κινήσεις της είναι σε πεδία που εκείνη θεωρεί ότι διαθέτει επιχειρήματα.
Η Ελλάδα λένε, δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί σε μία πλειοδοσία ούτε πολύ περισσότερο να οδηγηθεί δίχως να το έχει εκείνη επιλέξει σε ένα πολεμικό επεισόδιο έστω και περιορισμένης έκτασης.
Η επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο χαρακτηρίζεται σε κάθε περίπτωση «υψηλού συμβολισμού».
Άλλωστε από το Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.
Ο κ. Τσίπρς θα πει ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται τους όρους της μεταμνημονιακής εποχής με τους εταίρους της.

Σπ. Γκ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης