Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι Τούρκοι έστησαν σκηνικό Ιμίων στους Φούρνους

Οι Τούρκοι έστησαν σκηνικό Ιμίων στους Φούρνους
Hurriyet: "Βατραχάνθρωποι κατέβασαν τη σημαία τα μεσάνυχτα".
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην ικανότητα των Τούρκων στις επιχειρήσεις "Ψυχολογικού Πολέμου" και στη δεινότητα με την οποία χρησιμοποιούν την προπαγάνδα, τόσο προς την εσωτερική τους κοινή γνώμη, όσο και προς τη διεθνή κοινότητα. Όμως, στο τελευταίο επεισόδιο με τη σημαία στη νήσο μικρός Ανθρωποφάγος, ξεπέρασαν και τον εαυτό τους.
Οι Τούρκοι προκαλούν λοιπόν και δημοσιεύουν νέα σενάρια "επιστημονικής φαντασίας", με ένα απίστευτο παρασκήνιο ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, που κατέληξε σε καταδρομική επιχείρηση από την μονάδα SAT, τους βατραχανθρώπους του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

“Βατραχάνθρωποι κατέβασαν τη σημαία τα μεσάνυχτα” – Στήνουν σκηνικό Ιμίων στους Φούρνους οι Τούρκοι; | Newsit.gr
Με πηχυαίους τίτλους για προβοκάτσια με τη σημαία, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν ένα σκηνικό Ιμίων στους Φούρνους και τις νησίδες Ανθρωποφάγοι. Γράφουν ότι οι Τούρκοι βατραχάνθρωποι πήγαν μεσάνυχτα στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος, κατέβασαν τη σημαία και την πήραν μαζί τους στην Τουρκία.

Σκηνικό Ιμίων στους Φούρνους...

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι κομάντος της SAT -περίπου αντίστοιχη της ελληνικής ΜΥΚ- της μονάδας δηλαδή που έδρασε και στα Ίμια το 1996, πέρασαν απαρατήρητοι και έφτασαν σχεδόν 25 μίλια μέσα στο Αιγαίο. "Ανέβηκαν" στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος, αφαίρεσαν τη σημαία και την πήραν μαζί τους.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, η οποία κάνει λόγο για ελληνική πρόκληση με τη σημαία και αναφέρει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το περασμένο Σάββατο, επικοινώνησαν με τις ελληνικές σε διαφορετικά επίπεδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και "απαίτησαν" από την Αθήνα να βάλει τέρμα σε αυτή την πρόκληση αμέσως κατεβάζοντας τη σημαία.
Παρόλα αυτά, η σημαία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έμεινε στη θέση της. Έτσι τη νύχτα ομάδα βατραχανθρώπων της SAT πήγε στη νησίδα κατέβασε τη σημαία και την πήρε μαζί της στην Τουρκία.
Όλο αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας συνδέεται με τα Ίμια, κάπως έτσι ίσως προέκυψε στην πορεία και η επιχείρηση των βατραχανθρώπων της SAT, για να υπάρξουν και οι απαραίτητοι συνειρμοί.

H τουρκική ηγεσία ψεύδεται στην προσπάθεια κλιμάκωσης της κρίσης...
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, ότι μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού πως η "επιχείρηση" έγινε από την ακτοφυλακή, ακολούθησαν αυτές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κλιμάκωσε αναφερόμενος σε κομάντος και ύστερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν και το όνομα της μονάδας, που σύμφωνα με την Άγκυρα έδρασε στους Ανθρωποφάγους.
Το μόνο πρόβλημα που υπήρξε ήταν πως πάνω στον ενθουσιασμό τους, πρωθυπουργός και Υπ.Εξ. ξέχασαν να συντονιστούν ώστε να λένε το ίδιο σενάριο!  
Τα τουρκικά ΜΜΕ φτιάχνουν κλίμα κρίσης και αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν φωτογραφίες και video. Μετά, όμως, και από τις διαβεβαιώσεις του ΓΕΕΘΑ, αν παρελπίδα παρουσιαστούν video και φωτογραφίες, καλό θα ΄ναι να είμαστε άκρως επιφυλακτικοί, γιατί το πιο πιθανό θα είναι να πρόκειται για …παραγωγή από τις μονταζιέρες Erdogan.

Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο, που ως σκοπό έχει την τόνωση του ηθικού του τοπικού πληθυσμού, αλλά και να καταδείξει την ελληνική αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, μετά και το πρόσφατο περιστατικό με το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Τούρκοι κλιμακώνουν την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε ένα σύμπλεγμα νησιών που βρίσκονται πολλά μίλια από τις Τουρκικές ακτές, νότια και λίγο δυτικά από τη Σάμο.
Είναι μια περιοχή που ουσιαστικά περνάει πολύ πιο ανατολικά από τις ως σήμερα διεκδικήσεις τους σε νησιά όπως το Αγαθονήσι. Μια περιοχή που φτάνει σχεδόν ως την Ικαρία. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δε δίστασε να πει έχοντας στο πλάι του τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ πως "υπάρχουν νησιά που οι Έλληνες θεωρούν ότι είναι δικά τους και εμείς ότι είναι δικά μας". Με απλό και κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι οι διεκδικήσεις της Τουρκίας παραμένουν...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης