Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υγεία: Ολοκληρώνεται το due diligence από CVC, σύντομα η προσφορά έως 1,20 ευρώ

tags :
Υγεία: Ολοκληρώνεται το due diligence από CVC, σύντομα η προσφορά έως 1,20 ευρώ
Στην τελική ευθεία οι εξελίξεις για το Υγεία
Στην τελική ευθεία οδεύει η υπόθεση διεκδίκησης του Υγεία από τη CVC Capital Partners καθώς ολοκληρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός και νομικός έλεγχος και πρέπει να υποβληθεί στη MIG η τελική προσφορά.
Παρ ότι η διαδικασία περιβάλλεται από τη συνήθη μυστικότητα, πηγές που είναι κοντά στη διαπραγμάτευση εκτιμούν ότι τα ευρήματα του ελέγχου θα παίξουν μεν ρόλο, όχι, όμως, καθοριστικό για την διάρθρωση της προσφοράς.
Η εκτίμησή τους εδράζεται στη λογική, που διαπνέει την προσέγγιση της CVC για το Υγεία.
Το fund, όταν εκδήλωσε αρχικό ενδιαφέρον, έδωσε ένα ενδεικτικό εύρος τιμών της τάξης των 0,80 με 1,20 ευρώ ανά μετοχή, επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από το εύρος δίκαιης αποτίμησης (0,67 με 0,70 ευρώ ανά μετοχή) που είχε δοθεί μερικούς μήνες νωρίτερα λόγω της δημόσιας προσφοράς για ποσοστό ως 29,62% του Υγεία από την Apostolopoulos Holdings.  
Με βάση τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι η προσέγγιση της CVC δεν έχει να κάνει τόσο με τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα, όσο με τις συνέργειες, οι οποίες θα προκύψουν από την δημιουργία ομίλου κλινικών, ικανού να αποτελέσει βασικό ρυθμιστή στην αγορά του Λεκανοπεδίου.
Υπό το παραπάνω πρίσμα, η τελική προσφορά αναμένεται να συμπεριλαμβάνει την επίπτωση των ευρημάτων του ελέγχου, αλλά δεν θα καθορισθεί από αυτά. Αν οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε το ενδιαφέρον μετατίθεται στην αντίδραση της MIG, η οποία έχει δείξει με την ως τώρα στάση της ότι θα συζητήσει την πώληση του Υγεία, μόνο στην περίπτωση, που η προσφορά ενέχει premium, σε σχέση με την υφιστάμενη αξία.
Τους προηγούμενους μήνες, η CVC Capital Partners ολοκλήρωσε την απόκτηση της κλινικής Metropolitan, συνάπτοντας, μάλιστα, με κάποιους από τους μετόχους της (Σπυρίδης, Θεοχαράκης) μετοχική συνεργασία για τις εν Ελλάδι τοποθετήσεις στον κλάδο.
Πριν και μετά την απόκτηση της Metropolitan, βολιδοσκόπησε την Πειραιώς για την αγορά του «Ερρίκος Ντυνάν», προσφέροντας, σύμφωνα με πληροφορίες, 60 εκατ. ευρώ, κίνηση που δεν ευοδώθηκε καθώς η τράπεζα παρέπεμψε στη διενέργεια διαγωνισμού πώλησης.  
Ακολούθησε η συμφωνία για την εξαγορά του 97,2% της Ιασώ General με enterprise value 48 εκατ. ευρώ καθώς η CVC ανέλαβε δανεισμό 28 εκατ. ευρώ και κατέβαλε τίμημα 19,4 εκατ. ευρώ στην μαιευτική κλινική Ιασώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης