Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Μάρτιο του 2018, στο 2,5%

Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Μάρτιο του 2018, στο 2,5%
Η υποχώρηση του ετήσιου πληθωρισμού στη Μεγάλη Βρετανία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μεγαλύτερη του αναμενομένου ήταν η υποχώρηση του ετήσιου πληθωρισμού στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (18/4) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, διευκολύνοντας τη θέση των καταναλωτών μετά από μία περίοδο αυξημένων τιμών και πενιχρού ρυθμούς αύξησης των μισθών.
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του 2,5%, έναντι 2,7% τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο ΔΤΚ να παραμείνει αμετάβλητος.
Παρά την υποχώρηση που σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός, παραμένει αρκετά παών από τον στόχο του 2% της Bank of England, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Κεντρική Τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ερχόμενου μήνα.
Καθοριστικό ρόλο στην επιβράδυνση διαδραμάτισαν οι τιμές των ειδών ένδυσης και οι τιμές του καπνού και των οινοπνευματώδων, οι οποίες αυξήθηκαν με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, η υποχώρηση του πληθωρισμού υποδεικνύει ότι η συμπίεση των προϋπολογισμών στα νοικοκυριά της χώρας οδεύει προς το τέλος της.
Σημειώνεται ότι τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, οι μισθοί στη χώρα σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +2,8%, με τους αναλυτές να αναμένουν περαιτέρω άνοδο τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης